Следва

To drink or not to drink течен хлорофил?

Първо недоволство: Кралицата не одобрява сватбената рокля на Меган

Всъщност, Елизабет II е "неприятно учудена" от избора на Съсекс 

 

Celebrities преди 2 години

На 19 май херцогиня Меган и принц Хари ще отбележат третата годишнина от сватбата си. Двамата се ожениха през 2018 година в замъка Уиндзор, като устроиха препищна церемония, наблюдавана от целия свят. Нормално, един от най-обсъжданите детайли в така важния ден бе роклята на булката. В продължение на месеци феновете залагаха на най-различни варианти относно избора на бъдещата херцогиня. 


Елизабет II на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл; Меган Маркъл в сватбената си рокля на стъпалата на черквата Свети Георги, Уиндзор, 19 май 2018

В крайна сметка, Меган избра лаконична бяла рокля, дело на творческия шеф на Givenchy Клейр Уайт Келър. Видът на Маркъл  се хареса на мнозина, но се намериха и такива, които охарактеризираха дрехата като твърде опростена и недобре стояща на фигурата на булката. Според слуховете, недоволна е и самата Елизабет II, като, ако трябва да сме честни, критиката й не касае дизайна, а смисъла, с който тържествената рокля е натоварена. 


Принц Хари и Меган Маркъл в деня на сватбата, Уиндзор, 19 май 2018

По информация от източници на Sunday Mail, британската кралица е "удивена", че разведената Меган тръгва към олтара в бяло, защото това е в противоречие с правилата на Англиканската църква. Разковничето е в това, че бялата сватбена рокля се смята за символ на чистота и непорочност, следователно жена, която вече веднъж е била омъжена, априори не може да облече такава дреха на втората си сватба. 

Вероятно монархът е очаквала, че Меган ще избере кремав, розов или, например, светло-сив оттенък (както направи херцогиня Камила, когато со омъжваше за принц Чарлз). Но Маркъл има свое виждане за нещата и няма никакво намерение да се съобрази с правилата. 


Елизабет II и принц Филип на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, Уиндзор, 19 май 2018

В интерес на истината, нова не е единственият сватбен "акт на непослушание" от страна на Меган. Както се изясни наскоро, двамата с Хари са разменили брачни клетви три дни преди официалната церемония. "Три дни преди сватбата ние се оженихме. Никой не знае за това, - призна Съсекс в интервюто с Опра Уинфри. - Обадихме се на архиепископа и просто му казахме: „Вижте, всичко това е публичност, зрелище - за целия свят, но ние искаме да скрепим съюза си само двамата. Така че ние обменихме клетвите си сами, в присъствието само на кентърбърийския архиепископ в задния двор на замъка".


Тайната сватба на Меган и Хари и има ли тя юридически последствия


И макар че по принцип този акт не се счита за легитимно сключване на брак, естествено, подобна самодейност противоречи на протокола. Съответно е възприета от кралицата в негативна светлина (четете още: Тайната сватба на Меган и Хари и има ли тя юридически последствия).


Принц Хари и Меган Маркъл при олтара на църквата Свети Георги, Уиндзор, 19 май 2018

Припомняме, че първият съпруг на Меган Маркъл е американският кинопродуцент Тревър Енгелсън. Двамата се женят в Ямайка през 2011 година след 7-годишна връзка. Бракът продължава само две години, разводът е през 2013-та.  

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.