Следва

Всички подозрително-симпатични персонажи от сагата на HBO Mare of Easttown на едно място

Джун отново е тук: „Историята на прислужницата“ се завърна с четвъртия си сезон

Първите три епизода от новия сезон са налични в HBO GO

Movies & TV преди 2 години

Минаха близо две години от последния сезон на „Историята на прислужницата“, адаптация на едноименния роман на Маргарет Атууд. След дълго очакване дистопичната сага продължава и то с премиерата на първите три епизода наведнъж. Те вече са достъпни за гледане в стрийминг платформата на Warner Media HBO GO, a телевизионната премиера на първи епизод е утре вечер от 21:00 часа по HBO.

Историята няма нужда от представяне, но припомняме, че тя следва Джун Осбърн (Елизабет Мос), жена, която се противопоставя на реда в Гилеад, тоталитарно религиозно ревностно общество, създадено САЩ след гражданска война. В Гилеад мъжете държат властта, а плодородните жени, поробени като „слугини“, са принудени да заченат деца за „командирите“ и техните съпруги. Безплодните жени обикновено се определят или като „марта“ – домашна прислужница, като съпруга на командир или като „леля“ – гледачка и надзирател. Джун е непокорна слугиня, която дръзва да наруши това статукво.

На финала на сезон 3, Джун се присъединява към бунтовническата мрежа, за да изведе 86 деца и девет „марти“ от Гилеад със самолет за Канада. Нейната собствена ‚марта“, Рита, се качва на самолета, но Джун остава, за да отвлече вниманието на преследвачите им и за да намери дъщеря си Хана, която и е отнета още в първи сезон. Междувременно първоначалният командир на Джун, Фред Уотърфорд (Джоузеф Файнс) и съпругата му Серена (Ивон Страховски), чийто брак е разклатен, сключват сделка за имунитет от строя на Гилеад в Канада. Четвърти сезон започва там, където сюжетът спря преди две години – случващото се със семейство Уотърфорд, слугините и всички въвлечени в последствията от действията на Джун. Първите три епизода - озаглавени „Прасета“, „Нощна сянка“ и „Пресичането“ - започват да разплитат целия този хаос.

В сериала участват Елизабет Мос, Джоузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледъл, Ан Дауд, Макс Мингела, Маделин Брюър, Оу Ти Фагбенъл, Аманда Бругел, Брадли Уитфорд и Сам Йегер.

Изпълнителни продуценти на четвъртия сезон на „Историята на прислужницата“ са Брус Милър, Уорън Литълфийлд, Елизабет Мос, Даниел Уилсън, Фран Сиърс, Ерик Тухман, Джон Уебър, Франк Сиракуза, Шийла Хокин, Кира Снайдер и Ялин Чанг. Поредицата е продуцирана от MGM Television, а международното разпространение е на MGM.

Всички епизоди от първите три сезона на сериала, адаптация на едноименния роман на Маргарет Артууд, могат да се гледат с български субтитри в стрийминг платформата HBO GO. В платформата е достъпен и документалният филм, посветен на създателката на романа – „Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила“.

More from View Sofia

Припомняме си "Дон Жуан" по повод 400 години от рождението на Молиер

Events преди 2 години

Днес, 14 януари 2022, се навършват 4 века от рождението на най-важния човек за френските драма и театър, душата на Комедѝ франсез! Не си живял, ако не си гледал, чел и слушал "Дон Жуан" (също "Тартюф" и "Мизантроп", но особено "Дон Жуан"), припомняме най-важните факти и интерпретации на това произведение, което всяка жена е изживяла поне веднъж, толкова проблематично, но толкова привлекателно... 

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.