Следва

LUCID ЕYES - изложба на Веселина Николаева

Всички подозрително-симпатични персонажи от сагата на HBO Mare of Easttown на едно място

Мистерията на убийството, около което се върти сюжетът на новата поредица на HBO Mare of Easttown е „само част от повествованието", твърди главната героиня Кейт Уинслет

Movies & TV преди 2 години

„За мен това е история за общността, семейството и милостта, както и за надеждата", казва тя пред TVLine. Ето защо е важно да познавате всеки герой от Mare of Easttown. А ние ви ги представяме накуп. 

Сериалът от седем епизода, който се излъчва всяка неделя по HBO и HBO Max, е фокусиран върху детектив Mare Sheehan (Winslet) от малък град в Пенсилвания, която се опитва да разкрие убийство. Нелесен подвиг за човек, който живее в Ийстаун, Пенсилвания, и който се раздава изцяло, за да разплете и неразрешен отпреди случай с изчезнал човек.  

Mер е нашият водач из града, запознавайки ни с многобройните му герои, които се надяваме да й помогнат да разреши случая. Актьорският състав включва актьори от други познати предавания на HBO като Watchmen, The Deuce и The Outsider. Кастингът се допълва от актьорите на The Office, American Horror Story и филмите на Marvel's Spider-Man.  

Кейт Уинслет играе Mare Sheehan

Тя е детективът-сержант на града, местния екшън герой, по-известна като мис лейди Хоук. Въпреки това тя предпочита да не я наричате така. Честно казано, повече й се ще хората като цяло да я оставят на мира. Това обаче не й пречи да се грижи за всички в града: дъщеря си, внука си, майка си и всеки от съседите, който преживява драмата на убийството. Това, което й тежи най-много, е изчезването на младо момиче на име Кейти Бейли. След цяла година от изчезването, шефът на Мер, както и майката на Кейти, продължават да я търсят, но Мер смята, че няма надежда момичето да бъде намерено. Известна с филми като „Титаник", „Вечното слънце на безупречния ум" и „Амонит", Уинслет се появява на малкия екран тук, както и в „Mildred Pierce", отново по HBO.  

Джулиана Никълсън играе Лори Рос

Най-добрата събеседничка и колежка на местната баскетболна героиня Мер и нейна съотборничка в победилия гимназиален отбор, Лори е лоялна приятелка, която не желае да се откаже от Мер, въпреки че тя се опитва с всички сили да отблъсне всички край себе си. Никълсън се появява в „Али Макбийл", „Закон и ред: Престъпно намерение" и „Аутсайдер".

Джийн Смарт играе ролята на Хелън Шийхан

Майка на Мер, тя не е най-внимателната детегледачка за малкия си внук. Освен това е изненадващо близка с бившия съпруг на дъщеря си, като избира да отиде на годежа му с нова жена, вместо на баскетболната премиера на дъщеря си. За да бъдем честни, Мер й казва да не идва. Тя определено не се интересува от каквито и да било приказки и има склонност да бъде доста злобна. Въпреки това, имате усещането, че по този начин Sheehans показват любовта си.

Смарт е силно тв-лице: участва в „Дизайн на жени" в края на 80-те и оттогава се появява в A Simple Favor, Fargo и Legion. Да не говорим, че се мотае и с голямо синьо дилдо в Watchmen.

Cailee Spaeny играе ролята на Erin McMenamin

Тя е самотна майка на 17, която се опитва да живее нормален тийнейджърски живот. Не е лесно, особено на фона на опитите й да поддържа нормални отношения с бившия си от гимназията и новата му приятелка, която е готова да убие, след като прочита тайни съобщения от нея в телефона му. Най-голямата й любов е нейното малко момченце, нещо, което тя показва изцяло, когато се появява в епизод 1. Ерин има непостоянен и импулсивен баща, който смята, че поема твърде много от тежестта на разходите по едногодишния син на Ерин, който се нуждае от операция на ухото. Ерин е безнадеждна романтичка, чиято изолация от връстниците й може да й струва живота. Кейли Спейни познаваме от Devs, The Craft: Legacy и On the Base of Sex. 

Ангури Райс играе ролята на Шивон Шийхан
 

Тийнейджърката на Мер и Франк е в разгара на изпитите си за колежа. Тя също помага на баща си да планира годежното си парти, което определено изненадва Мер неприятно. Лидер на гимназиална група, тя е един от последните хора, които виждат съученичката си Ерин жива.

Австралийската актриса се появява в „Спайдърмен: Завръщане у дома и далеч от дома" като Бети Брант. Участва още в The Beguiled, The Nice Guys и епизода на Black Mirror „Рейчъл, Джак и Ашли, също" с участието на Майли Сайръс. 

Евън Питърс играе детектив Колин Забел

Щатският детектив, извикан в Ийсттаун да помогне на Мер в разследването на убийството, е стегнат, ,интригуващ и почтоителен образ Не е изненада, че в началото Мер изобщо не е впечатлена от работата с младия детектив, нает да разгледа случая с малко повече обективност. И все пак, той се опитва да покаже състрадание към Мер и онова, което тя преживява, дори ако се наложи да постави под съмнение подхода й към полицейската работа.

Звездата от "Американска история на ужасите" се появява още в Pose, I Am Woman и WandaVision. 

Дейвид Денман играе ролята на Франк Шийхан

Бившият съпруг на Мер, който се жени за нея в почти невръстна възраст е учител по математика в местното училище, баща на Шивон, празнува годежа си с Фей, която семейството на Мер изглежда наистина харесва. Толкова много,че всички отиват на годежното парти на Франк, което се провежда в дома му, който се намира точно до този на Mер. Той е толкова близо до бившата, че е в състояние да й поиска назаем подправки за печените ребърца за годежа и да й помогне да отворите досадните буркани. Но той може би крие нещо, което ще промени начина, по който виждате убийството на Ерин.

Актьорът, най-известен като Рой от "Офис", се появява и в "Родителство", "Голяма риба" и "Логан Лъки". 

Джон Дъглас Томпсън е в ролята на шеф Картър

Шефът на Mер в местното полицейско управление в Easttown. Той е този, който я призовава да възобнови годишния случай на Кейти Бейли, след като е притиснат да добави още хора към разследването, поради липсата на каквито и да е читави следи.

Големия актьор познаваме от The Bourne Legacy, Law & Order: SVU и Michael Clayton. 

Патрик Мърни играе Кени Макменамин

Бащата на Ерин има силно присъствие в живота й. Той вярва, че го карат да поеме твърде много от разходите за сина на Ерин и бърза да обиди бившия й, за когото смята, че не поема полагащата му се финансова тежест. Той също така не одобрява макбургерите си със сирене твърде горещи и уведомява ясно Ерин за това.

Мърни се появява в Netflix's Seven Seconds, The Irishman, and Godfather of Harlem. 

Джеймс Макърдъл играе дякон Марк Бъртън

Успокояващ глас за град, разклатен от трагедия. Очаква първата си работа в образователното министерство, за да научи какво да каже след убийството на Ерин. „Тук съм" става най-доброто му предложение. Подобно на много други, той се чувства виновен, че не се е опитал да помогне на Ерин повече след раждането на сина й.

Шотландският актьор се появява в Ammonite, Mary Queen of Scots и Star Wars: The Force Awakens. 

Соси Бейкън играе Кари Лейдън

Майката на Дрю, внукът на Мер, и бивша приятелка на Кевин, синът й, е в процес на рехабилитация в изтрезвителното. Тя се стреми да получи пълно попечителство над сина си, дори ако това означава да изправи Мер пред съда.

Дъщерята на Кевин Бейкън и Кира Седжуик участва в "13 причини защо", "Наркос: Мексико" и "Последното лято". 

Джо Типет играе ролята на Джон Рос

Съпругът на Лори и любимият й от гимназията. Той също е приятел на Mер, но избира да отпразнува годежа на Франк, вместо да празнува тяхното баскетболно парти. Той е и братовчед на бащата на Ерин, което прави трагичната й смърт много близка до дома му.

Типет се появява в The Morning Show, Hulu's The Act и NBC's Rise. 

Нийл Хъф играе ролята на отец Дан Хейстингс

Братовчедът на Mер също живее наблизо и се отбива, за да й направ коктейл и да се опита да отвори силно завинтените й буркани. За щастие Франк е там, за да му помогне. Той не се интересува от вербуването на Mер обратно в църквата, просто знае, че това е загубена кауза. Което не означава, че няма да сподели малко мъдрост и смях с разширеното си семейство.

Хъф се появява в The Wire, Waves и Spotlight. 

Филис Съмървил играе ролята на Бети Карол

Значително по-възрастната жителка на Ийсттаун се доверява само на Mер когато трябва да подаде спешни повиквания в полицията. Такова е обажданито й по повод "ловецът, който прилича на пор", с което започва епизодът и може да е ключът към разрешаването на изчезването на Кейти. Единственото, което тя иска е съпругът й да закачи охранителната камера, така че да имат по-добър поглед върху Том, който гледа внучката й.

Покойната актриса е най-известна с ролите в „Любопитният случай на Бенджамин Бътън", „Малки деца" и „Големият С." 

Дрю Шайд играе Джеф Габехарт

Приятел и колега от групата на Шивон, чийто братовчед, „ганджа- нинджа", им осигурява "добрите неща". Така поне твърди той.

Scheid се появява в Stranger Things, Дуайт в Shining Armor и Хелоуин 2018.

Гай Пиърс играе ролята на Ричард Райън

Преподавател по творческо писане в местния колеж, той е нов в града. Освен това е автор на една книга, превърната в телевизионен филм. Забива Мер в местния бар. Въпреки че знае, че флирт уменията му не са много за хвалене, честността му относно липсата на игрички помежду им изглежда работи. Той е решен да накара "Лейди Хоук" да отвори сърцето си и може би ще успее да я изведе на още няколко срещи.

Пиърс участва в Iron Man 3, Memento и Mildred Pierce, както и в "Милдред Пиърс".

Кейт Арингтън играе Фей

Новата годеница на Франк, която живее в къщата точно до Mер. Тя изглежда развълнувана от новото им приключение заедно, но е повече от ясно, че тя и Мер няма да станат приятелки скоро.

Играе още в „Ирландецът", "Рей Донован" и "Британи бяга маратон". 

Макензи Лансинг играе ролята на Бриана

Настоящата приятелка на Дилън. Докато нейните съученици твърдят, че тя „лае, но не хапе", тя наистина набива Ерин, което я прави основен заподозрян в убийството й.

Френско-американската актриса се появява в The Deuce, Tell Me A Story и Red Oaks. 

Инид Греъм играе Зората Бейли

Съотборник в гимназията по баскетбол на Mер, чиято дъщеря Кейти изчезва преди година. Докато на Mер изглежда не й е интересно да отделя твърде много внимание на случая, Доун, която се лекува от рак, взема нещата в свои ръце, появявайки се по телевизията, за да предизвика интерес към изчезването на дъщеря си. Започна да раздава и флайъри, надявайки се да получи някои отговори за малката си дъщеря. Тя дава на Mер да разбере, че нейната кампания не е лично срещу нея, но, изненадващо, Mер не го приема по този начин.

Греъм се появява в Bull, The Glorias и The Sinner. 

Джъстин Хърт-Дънкли играе ролята на офицер Роналд Трамъл

Млад офицер, който в епизод 1 празнува първия си ден на улицата. За съжаление първият му случай включва кръв, от която той се страхува. Мер е човекът, който му помага да се успокои.

Хърт-Дънкли се появява във High Flying Bird, Blindspot и The Last O.G.  

Джак Мълхерн играе ролята на Дилън Хинчи

Бившето гадже на Ерин и баща на бебето й. Двамата не са в добри отношения след раздялата им. Фактът, че тя му иска пари за операция на сина им, не улеснява нещата. Фактът също, че настоящата му приятелка Бриана пребива Ерин преди смъртта й, го прави заподозрян в нейното убийство.

Участва в Locke & Key, The Society и Wu-Tang: Американска сага.  

Маделин Уайнщайн играе ролята на Бека

Приятелката на Шивон, която няма високо мнение за Бриана, казва на ченгетата, че е „тя е наистина лош човек". Мацката има проблеми с  "плевелите", както наричат във филма тревата.

Тя се появява в Alex Strangelove, Kappa Force и "Плъхове на плажа".  

Коди Кастро играе Кевин Шийхан

Синът на Мер и Марк отнема живота си преди четири години и оставя след себе си малък син. Шивон, сестра му, работи по документален училищен проект, в който обяснява как Кевин, който някога е диагностициран в аутистичния спектър, е проблем за майка си. Мер все още се бори с мъката и чувството за вина за смъртта му. Тя предпочита да не говори за него със семейството си, когато сериалът започва.

Кастро се появи в City on a Hill, Elementary и The Shed. 

Антъни Норман играе Нейтън Форде

Тихият приятел и съотборник на Шивон. Театралният актьор се появи в Social Distance и Chicago Med.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.