LUCID ЕYES - изложба на Веселина Николаева

LUCID ЕYES - изложба на Веселина Николаева

13 май - 10 юни, 2021 г.
Куратор: Робърт Филип-Броадли
Откриване: 13 май, 16:00 - 20:00 ч.

Галерия Синтезис представя изложбата Lucid Eyes на Веселина Николаева, един от водещите съвременни български фотографи, работещи с наративна фотография.

Кога за последен път сте се почувствали близо до някого? Как разбирате, че някой ви се е доверил? Можете ли да разчетете по погледа кога сте допуснати в нечий вътрешен свят?

Новата изложба на Веселина Николаева създава усещането за непосредствена, човешка близост. Портретите в човешки ръст изглеждат по-живи от много хора, които срещаме в ежедневието си – особено сега, когато към социалните маски се добавят и медицински.

На територията на изложбата топлината и откритостта не се крият под пластове от социални правила. Основното правило е просто – доверие за доверие. Хората от снимките допускат зрителя във вътрешния си свят, но и сякаш гледат в неговия.

Гледат със спокойствие и откритост, с ясни очи. Неволно ни подканят да направим същото.

С тях и с другите около себе си. Този поглед ни припомня физически какво значи да обичаме.

Изложбата включва 21 портрета и 2 пейзажа, кадри от бленувания външен свят. Може да бъде видяна от 13.05.2021 до 10.06.2021 в галерия Синтезис, бул. Васил Левски 55.

И един интересен детайл – ако се доближите до много от портретите ще видите как фотографът се вижда в тях… като вход през погледа към един друг свят.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.