Следва

Адел: ЧРД и много комплименти

Life: всички романтични увлечения на принцеса Даяна + няколко слуха

Покойната принцеса Даяна ще изгрее на корицата на Tatler идния месец, а поводът е денят, в който тя би навършила 60 години (Ди е родена на 1 юли 1961г.). Поводът е и тъжен, и хубав - Даяна, загубила живота си твърде рано, е една от най-обичаните жени на света, а романтичният ореол, който обгражда личността й, вероятно ще остане завинаги  

Celebrities преди 1 година

Приживе Даяна, принцесата на Уелс, не оставя поклониците си да скучаят. Смутеното момиче, което на 19 години влиза в Бъкингам като съпруга на престолонаследника, умее да вълнува, да буни духовете, да провокира, и то по начин, който и до днес няма аналог.

Порциите пикантерии, които светът свиква да получава от Даяна, са като манна небесна за зажаднелите за чужди емоции хора по целия свят, още повече, че винаги й се получават приказно, благодарение на искрящото й чувство за хумор. Както майсторски е пресъздадено във филма  „Короната", най-голям плюс в полза на това именно Даяна да е избраната за "ролята" й на принцеса на Уелс (и за влизането й в кралското семейство), е липсата на скандали около безупречния имидж на младата дама. Широко разпространено е мнението, че принцът на Уелс е първото й официално гадже, което не е изненадващо, като се има предвид, че Даяна е едва на 19 при обявяването на годежа им.

Чарлз и Даяна се женят през 1981 г. и приключват брака през 1996 г., малко след като Даяна произнася на живо тежките думи „в този брак бяхме трима" в интервю за предаването Panorama.(Четете още: Изнудена ли е Даяна за ОНОВА интервю, което слага край на брака й с Чарлз)  Не след дълго Чарлз подновява романа си с Камила Паркър Боулс, който прераства в брак (сега тя е херцогинята на Корнуол), давайки на Даяна правото да има свой личен живот.(Четете още: Големите любовни истории: Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс)  Даяна се омъжва само веднъж, но непрекъснато вървят спекулации с кого се „вижда" в различни моменти. Ето мъжете - някои потвърдени като сърдечни тръпки, други като гаджета, а някои такива, които твърде вероятно дори не са успели да я доближат.  

Принц Чарлз - 1981

Принц Чарлз, наследникът на трона, се среща за пръв път с лейди Даяна Спенсър в Althorp House, нейното семейно имение. По това време той излиза с по-голямата й сестра Сара, но по-късно ще си спомни в интервю „колко забавна е Ди" по време на първото им виждане. Сватбата им, излъчена по цял свят, на 29 юли 1981 г. е изключително пищна, но техният брак, както е добре известно, не издържа теста на времето. Даяна и Чарлз официално се развеждат малко повече от година преди трагичния инцидент с Даяна; въпреки че са разделени в продължение на четири години преди това, от 1992-ра.  

Бари Албърт Манаки - 1985

Манаки работи като полицай в Кралския отряд за защита, преди да бъде назначен за бодигард на принцеса Даяна през 1985 г. Дворцовите слухове нашепват за афера между двамата, която в крайна сметка води до освобождаването му от служба година по-късно. През 1987 г. той е убит при катастрофа с мотоциклет, последвана от конспиративни теории, че смъртта му е планирана. Те са подхранени от Даяна във видео, получено по-късно от NBC, където тя признава: „Бях щастлива само когато той беше наоколо" и описва смъртта му като „най-големия удар в живота ми". Принцесата добавя: „Мисля, че е блъснат, но ние винаги ще сме заедно, напук на смъртта." Той никога не е споменаван по име в тайните касети - когато тя говори за мъж, в когото е влюбена - но се предполага, че има предвид именно него. В лентите покойната принцеса споделя, че е „дълбоко влюбена" в неидентифицирания охранител и би била „щастлива да се откаже от всичко това и просто да излезе и заживее с него". Смъртта на Манаки е разследвана повторно успоредно с разследването на смъртта на Даяна, като част от операция „Пейджет", ръководена от сър Джон Стивънс.  

Джеймс Хюит - 1986-1992

Бившият офицер и командир от местната кавалерия започва петгодишната си връзка с Даяна през 1986 г., след като се срещат на коктейл, а по-късно Даяна признава за романтиката помежду им в интервюто на BBC Panorama през 1995 г. Аферата се случва по същото време, когато широко се коментира, че принц Чарлз изневерява на Даяна с бившата си приятелка Камила Паркър Боулс. Метафоричният килим е издърпан изпод краката на принцесата и жокея, когато Хюит е изпратен да се сражава в Персийския залив. Окончателната им раздяла настъпва, след като аферата им е разкрита. Бившият служител по сигурността и довереник на Даяна, Кен Уорф, разказва за аферата в книгата си „Даяна: Строго пазената тайна" със съдействието на Хюит. Твърди се, че словоохотливостта му оставя принцесата съкрушена. По-късно тя разкрива: „Бях влюбена в него. Но бях и много разочарована".  

Джеймс Гилби - 1989

Името Джеймс Гилби става синоним на инцидента „Squidgygate" преди 1990 г. Гилби, наследник на мистично богатство, е приятел на Даяна от детинство. Тя категорично отрича аферата, бившият изпълнителен директор на Lotus също никога не говори за това, но претендира за място в кралската история като човекът от другия край на линията по време на телефонния разговор 'Squidgygate' през 1989 г. (това е документирано). В него той нарича принцесата последователно „Squidge" или „Squidgy" (нещо като пухкав или мекичък) 53 пъти и говори как копнее да обвие ръце около нея и да я притисне към себе си. „Пухчето" разкрива съществуването на лентите през 1992 г., в които принцесата се оплаква от съпруга си, принц Чарлз, който, по нейни думи „превръща живота ми в истинско, истинско мъчение". 

Оливър Хоаре - 1992 до 1994

Даяна се впуска в афера със стария търговец на произведения на изкуството Оливър Хоаре, който е 16 години по-възрастен от нея, в началото на деветдесетте години. 46-годишният Хоаре по това време всъщност е приятел със съпруга на Даяна, принц Чарлз, и той и съпругата му Даян дьо Валднер дьо Фройндщайн (произхождаща от богато френско петролно семейство) отсядат на няколко пъти в Уиндзор. В книгата на бившия бодигард на Даяна Кен Уорф пише: „Принцесата бе моментално привлечена от него. По-късно Даяна ми призна, че е леко смутена, когато стисва ръката му за пръв път в Уиндзор и се изчервява, флиртувайки с него. Този разговор приключва внезапно, когато Чарлз и кралицата майка се присъединяват. "Една вечер Хоаре е открит от полицай, скрит зад дърво в саксия, пушещ пура, след като пожарната аларма прозвучава в двореца Кенсингтън, където Даяна има апартамент. При друг случай се споменава, че е забелязан да влиза в двореца Кенсингтън, возен в багажника на колата на Даяна. Аферата приключва поради отказа на Хоаре да напусне жена си и се смята, че Даяна е доста запленена от него, след като звъни в дома му в Челси 300 пъти за една нощ. Хоаре умира от рак на 23 август 2018 г. 

Уил Карлинг - 1995

Бившата английска звезда по ръгби Уил Карлинг се среща с Даяна докато тя все още е омъжена за Чарлз, а той - за телевизионната водеща Джулия Карлинг - по време на ранна сутрешна тренировка в лондонския клуб Челси Харбър клуб през 1995 г. Въпреки че връзката е отречена от Карлинг, Даяна разказва за частни тренировъчни сесии, които водят до мимолетна заигравка. В пресата флиртът се сочи като причина за разпадането на брака му. Днес той е женен за Лиза, бившата съпруга на Дейвид Кук, бивша звезда по ръгби, и двойката има две деца. След като излиза от ръгбито, основава хотелската вирига "Уил Карлинг Мениджмънт". 

Хаснат Хан - 1995 до 1997

Хан, описан от Даяна като „г-н Прекрасен", е британско-пакистански хирург по специалността сърдечни и белодробни заболявания, смятан от приятели за „любовта на живота на Даяна". Двугодишната им връзка приключва само месеци преди смъртта на Даяна през август 1997 г. поради факта, че Хан се страхува, че никога няма да има нормален семеен живот, ако се оженят. Съобщава се, че двойката дори обмисля да се преместят заедно в родния му Пакистан, преди връзката да приключи. Хан присъства на погребението на Даяна в Уестминстърското абатство през септември 1997 г. Отскоро работи като консултант по кардиоторакална хирургия в университетската болница Басилдън, Есекс. 


Големите любовни истории: Вечно търсещата любов, Даяна Спенсър


Доди Ал Файед - 1997

Най-големият син на бившия собственик на Harrods и милиардер Мохамед Ал Файед, Доди е типичният плейбой, свързан с цяла поредица от известни жени, включително Уинона Райдър и Нанси Синатра. Доди се запознава с Даяна на мач по поло през 1986 г. в Уиндзор, докато тя все още е омъжена за принц Чарлз. През лятото на 1997 г. Доди кани Даяна (вече разведена), заедно с Уилям и Хари, да прекарат времето си на неговата яхта в южната част на Франция - по-късно Даяна се връща на яхтата без синовете си и снимка на целувката на двойката взривява вестникарските заглавия в цял свят. Двойката се радва на мимолетна, реактивна романтика, прекайки време в Южна Франция и Сардиния, преди да отлети за Париж. На 31 август 1997 г., след вечеря в хотел Ritz в Париж, двойката е преследвана от френски папараци на мотоциклети, докато се движи през тунела Pont de l'Alma, когато се блъска в стълб. И двамата загиват.  


Осемте Даяни: актрисите, дръзнали да се превъплътят в Принцесата на народа


Джон Кенеди Младши - слух

Слуховете за предполагаем роман идват от приятелката на Даяна и бившата „енергийна лечителка" Симоне Симънс в книгата й „Даяна: последната дума" от 2005 г. Слуховете до голяма степен са изтъркани и са разпространявани от жадни за слава персони, включително от бившия иконом на Даяна Пол Бърел, но е вярно, че двамата си уреждат тайна среща. Даяна и Кенеди се виждат в хотелска стая в Манхатън през 1995 г., за да обсъдят как Даяна ще позира за корицата на политическото списание на Кенеди (Синди Крауфорд участва във встъпителния брой, облечена като бляскава реплика на Джордж Вашингтон). В крайна сметка Даяна отказва да изгрее на корицата с бележка, в която се казва: „Благодаря ви много, но нека не е точно сега". 

Брайън Адамс - слух

Слухове от години се вихрят за евентуална закачка между Даяна и Брайън Адамс – клюка, раздухвана от бившата приятелка на Адамс, актрисата Сесил Томсън, която твърди, че двойката има връзка. Поп звездата пише сингъла „Даяна" през 1985 г. за жената, която го „подлудява", въпреки че скоро няма да имат шанса да са заедно. През 2018 г. Брайън Адамс отвръща на въпрос в Watch What Happens Live, казвайки, че той и покойната принцеса са просто „страхотни приятели". На въпрос дали е прескачал през балкона на двореца Кенсингтън, той казва на интервюиращия: „Тя не ме покани никога, но ако беше, щях просто да мина през вратата". Адамс присъства на погребението на Даяна през 1997 г.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.