Следва

Юпитер в Риби от утре: повече от щастлив транзит

Бивш дизайнер от Gucci прави божествени възглавници и покривки

Пикасо плюс Дали плюс Dolce Vita 

All About Life преди 2 години

Талантливият човек е талантлив във всичко. Джерджей Ердей доказва това, освен по времето си като част от дизайн екипа на Gucci, и с новия си бранд за невероятно весел дизайнерски домашен текстил. Под строгото ръководство на Алесандро Микеле той ръчно рисува и бродира якета, палта, чанти, ризи и много други неща, по които немалко сме въздишали. Занимава се и с  разработването на илюстрации, щампи и отговаря за цялата визуална концепция на марката, където влиянието на любимите му антични теми изиграва голяма роля (което виждаме и в новите му творби).

Аферата с Гучи е може би важна глава в биографията му, но далеч не единствената. Дори бихме казали, че тя е по-скоро просто начало, отколкото кулминация. Джерджей рисува ръчно обувки за екологичната линия Ecco Leather в Холандия, създава вълна и кашмир за Lanificio Cesare Gatti във Франция и си сътрудничи с Vass Shoes Budapest при стартирането на капсулната колекция brogues.

Завършил е Лондонския моден колеж, специалност моден дизайн. За първи път показва свои дизайни в Рим на изложението Altaroma, а след това дебютира на седмицата на модата в Лондон със своята дипломна колекция (чест, която се пада само на най-добрите студенти).

Днес, две години след напускането на Gucci, той основава свой бранд в Лондон, където се намира офисът на едноименната му декоративна марка за "House of Gergei Erdei". "Според мен модните къщи са много по-добри в развитието на собствената си естетика - със своите незабавно разпознаваеми герои и мотиви - от много големите интериорни марки. Затова реших да създам марка със собствена история, основният сюжет на която е безгрижният живот на Средиземноморието“, казва Ердей.

Неговите лекомислени, но безмерно ефектни и исторически положени интерпретации, носят мир и безбрежен колорит. Дизайнерът създава цветни и живи интериорни предмети, от покривки до ръчно изработени декоративни възглавници, в които органично съжителстват мотиви от Ренесанса, Древен Рим и духа на жизнерадостна Италия от 70-те години на миналия век.

"Имам цял калейдоскоп от визуални сигнали“, казва Ердей. На неговия moodboard намираме снимки на емблематичния фотограф Слим Ааронс, чието кредо е "правене на снимки на привлекателни хора, които правят красиви неща на красиви места“ (тези красиви хора са почти винаги италианци, плажуващи в луксозни вили на брега). Има и отпечатъци със средновековни окултни символи, дизайни на френския архитект Льо Корбюзие и снимки на стил икони от времето 70-те - от Анита Паленберг до Франсоаз Харди. Ако трябва да използваме две думи - много Италия!

Сега Джерджей работи активно върху скулптурни вази и саксии с "естествен несъвършен финиш“. "Керамиката е малко по-сюрреалистична, но вдъхновена от неокласически форми“, обяснява Ердей. Очакваме и сюрреалистична ръчно бродирана тапицерия в бъдеще и неокласическа керамика, анимирана със смели танцови модели. А сега показваме какво от Gergei Erdei задължително да си купим, защото досега не вярвахме, че можем да се влюбим във възглавница.

Grand Tour Linen Cushion, 646лв

Grand Tour Linen Cushion, 646лв

Grand Tour Linen Cushion, 646лв

Grand Tour Linen Cushion, 646лв

Или покривка...

Set of two Virgo Linen Placemats, 125лв

Set of Two Libra Linen Placemats, 125лв

Set of Four Greek Key Linen Placemats, 258лв

More from View Sofia

Като станем кралици, искаме да сме Максима - шармантното й обличане е магия

Celebrities преди 2 години

Кралица Максима има впечатляващ стил, който, знаете, ценим и следим отдавна. На тази феноменално атрактивна жена й стоят дрехи и аксесоари, които на всеки друг биха изглеждали особено, да не кажем нелепо. На нея обаче й се получава като с вълшебна пръчица. 

Истинската история за това как принц Чарлз си пада по лейди Даяна Спенсър

Celebrities преди 2 години

В нашумелия сериал The Crown, първата среща на двойката се провежда в Althorp, а Даяна е облечена като горска нимфа, която репетира „Сън в лятна нощ". Така ли са нещата обаче в "живия" живот?  

Триумфът на кралица Камила: личното й (и много достойно) сбогуване с Елизабет II, която иначе смаза любовта й с Чарлз III

Celebrities преди 1 година

Въпреки трудните отношения с кралското семейство в годините, Камила, днес Кралица-Консорт, продължава с достойното си поведение, особено отчетливо, докато наблюдавахме как отдава почит на Елизабет II в дните след кончината на Нейно Величество. 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.