КАКВО НОВО НА BIODERMA WOMEN’S RUN 2021?

КАКВО НОВО НА BIODERMA WOMEN’S RUN 2021?

Първото у нас изцяло женско бягане предизвиква дамската аудитория с още категории и възможности за участие

BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за жени, което трайно постави София на световната карта на столиците, подкрепящи инициативата за женско бягане, идва за своето трето издание. Датата е 26-ти юни, събота, а категориите, в които дамите могат да се включат, са вече цели 5.

КАКВО НОВО НА СТАРТА?

За феновете на събитието и на физическата подготовка тази година организаторите включват и 5-километрова дистанция за бързина, освен познатата и достъпна за всички ентусиасти категория 3 километра. На 3 километра ще могат да се състезават това лято в обособена категория и девойките – TEEN Girls Run е отворен за регистрация за момичета от 10- до 15-годишна възраст (включително). В отборната надпревара „Мама & аз“ могат да участват дами и деца до 10-годишна възраст (ненавършени 10). И накрая, за радост на всички не само спортно, но и творчески настроени участнички, ще се проведе отново и не по-малко оспорваният конкурс за най-оригинален костюм, в който специално жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички.

Трасето (и 5, и 3 километра) ще бъде отново по маршрута НДК – парка зад музей „Земята и хората“ – НДК. Стартът е от Билетния център в 09:00 на 26-ти юни. Победителите във всички категории ще получат продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – продукти на марката на стойност 200 лв.

От NAOS България и Спортен клуб „Бегач“, партньор и организатор на събитието, коментират, че през последните години се забелязва положителна промяна в статистиката на броя жени, включващи се в състезанията по бягане у нас. „През 2019-та година, с първото издание на BIODERMA Women’s Run, искахме да вдъхновим дамите да направят нещо полезно за себе си. Постоянно нарастващият ентусиазъм, който наблюдаваме оттогава, вдъхнови обратно и нас да предложим още възможности за участие. Вярваме, че категория за тийнейджъри е особено необходима в настоящите условия на повече от година, прекарана вкъщи. Това лято даваме повод и на девойките да открият емоцията от бягането, а защо не и да развият дълготрайно отношение към него“, коментира Мира Драганова, Генерален директор на NAOS за регион Балкани. Това е и една от главните цели на събитието – да прикани дамската аудитория на стартовата линия по забавен начин и с достъпна дистанция.
Участието е с билети, а регистрацията е онлайн на сайта www.bioderma-womensrun.bg.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

Освен каузата на женското бягане, BIODERMA Women’s Run има и друга, благотворителна, цел. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run се даряват на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията „Заедно сме в училище без граници“. Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще стартира под номер 1 в състезанието.

Медийни партньори на BIODERMA Women’s Run са View Sofia, „Дневник“, радио „Дарик“, Момичетата от града, Булевард България, списание Cosmopolitan, Fashion Inside, Go Guide, списание Glamour, списание DIVA. Български фонд за жените също подкрепя събитието тази година.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.