Следва

11-те най-добри тоалета - Brit Awards 2021

ЧРД, 56, Линда Еванджелиста

Без аналог 

Celebrities преди 2 години

Изключителната кариера на тази божествена жена започва отдавна, когато Линда е на 19. Едно от иконичните лица на световната мода, някъде между Кейт Мос и Наоми Кембъл, младата красавица дебютира през 1984 година на корицата на L’OFFICIEL Париж. Появата й бе.ежи началото на една върхова кариера, белязана в късните 80-те от безкрайни ревюта за Chanel и Gianni Versace, като и на двата бранда Линда е абсолютната муза, наред с десетки други ревюта, кампании, реклами, спотове и каквото се сетим.

“Няма друг професионалист в модния свят, като Линда", казва за нея Карл Лагерфелд. Вероятно в контекста на това изказване, самата Линда произнася крилатата фраза: "Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден", което в онези времена звучи скандално, но от днешна гледна точка смятаме, че е честно, а откровеността няма нужда да се гримира (Четете още: Fashion Starter: "Не ставам от леглото за по-малко от десет хиляди долара!" Линда Еванджелиста на 55).

Точно както няма нужда от грим и вечната Линда - грациозна, различна, хлъзгава, интересна и безкрайно фотогенична, тя е един от супермоделите на нашето време, въпреки оттеглянето й през 1998-ма.

via GIPHY

За да й честитим с леко закъснение (Линда навърши 56 вчера, на 10 май, рожденият й ден съвпада с този на Миуча Прада), View Sofia избра 56 кадъра фантастична Линда, защото красота като тази е вечна!
 

More Celebrities