Следва

Софийски потайности - княз Борис I - II част

Софийски потайности - княз Борис I - I част

В опасна близост до нас на ул.Княз Борис I гледаме като на дългогодишен партньор, който толкова добре познаваме, че препускаме...

All About Life преди 16 години

В опасна близост до нас на ул.Княз Борис I гледаме като на дългогодишен партньор, който толкова добре познаваме, че препускаме по нея без съществено внимание.

Може би обаче тъкмо сега тя е по-хубава и по-зелена от обикновенно, по-зряла, по- очарователна. Може би ни е приготвила тук-там и изненада. Осени ни да проверим минути преди поредния порой да връхлети спокойния следобед.

Княз Борис I тръгва от бул.Славейков при болница Александровска, за да ни отведе чак до бул. Сливница в едночасов, бавен ход.





Стартирахме “от извора” с интерес пробуден от Карнавална къща Маджикленд на номер 7. Приказен номер! Място за карнавали, игри и щуротии. Когато скоро в екипа си задавахме с какво да изненадаме малките си палавници за идващия ден на детото, определено имахме проблем. Е, късмет! Сега вече нямаме!

Всъщност създаването на Маджикленд тръгва доста от далеч с една артистична колекция младежки и дамски облекла, отличена с приз за дебют пред 1992г. Оттам няколко карнавални костюма, направени инцидентно за подарък, дават старт на този артистичен бизнес план.

Тук спокойно могат да ти се случат най-интересни рождени дни и дискотеки, и фирмени партита, и детски партита, както ни казаха оттам – партита с повод и без повод. Чудно!
За организиране на твоя карнавален ден иди на www.magicland.bg.

През няколко номера надолу откриваме автентична пушалня с името Absent – Narghile Lounge. Точният номер е 21. Място скътано и много подходящо за артистична среща с млада дама или нерегламентирана почивка. Уместно разполага с wireless, за да отметнем бързо всички неотложни задачи, преди да се отдадем на тихо опиянение.
Absent e отворен от 10-24ч. и отговаря на 02 851 71 58.





ОУ Тодор Минков е прекрасно, свежо и постоянно оживено. Не бихме се замислили и нашите деца да учат там. Училището е с 101-годишна история и утвърдена слава в преподаване на немски и френски език, дори на най-малки ученици – първокласници.





След Църквата „Св. Георги” Борис продължава. Ако работиш на близо купувай плодове и зеленчуци преди ъгъла на "Неофит Рилски". Качеството и свежестта са приоритет, цените съвсем нормални и обслужването бързо. Какво повече да иска човек!





На отсрещния тротоар те очакват Бумеранг и Спомени. И двете места имат опции за бърз обяд, без претенции на свръхмодерен интериор. В Спомени положението с бързо нижещите в ръцете ни халби с бира е опасно! Внимаваме и продължаваме.





На Княз Борис I номер 45 е Бул-Ита - иначе казано първият магазин за рамки в София. Мили са и даже малко срамежливи за дългогодишната история на ателието.





Галерия „Миниатюри”
на Никола Личков е на номер 55. За щастие посреща ни самия той и ни разказва повече за произведенията и изложбите, за малките пластики, върху които основно работи и силния чуждестранен интерес.

Заедно с неговите склуптури в галерията са изложени и платната на неговия син Милен Личков.

Аленото сърце на любовта от фасадите също е тук. Улицата не може да бъде по-автентична. Приятна разходка!

More from View Sofia

More All About Life