Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 17.05 - 23.05

Защо сънуваме бившите си

Не искаме да чуваме за него, но често го сънуваме - Слава Богу, това не означава, че все още сме влюбени, ето 7-те причини защо 

Health преди 2 години

Преди да започнем с изброяването, disclaim-ваме, че сънуването почти винаги е израз на потиснатото подсъзнателно. Това, което не признаваме пред себе си, което не искаме да покажем на другите и което не смеем да погледнем в очите. 

via GIPHY


Синастрията - общ поглед върху индикаторите за любов и омраза в астрологията



1. Страдаме по загубата на връзката, а не на човека

Дори когато раздялата е с добри чувства и по взаимно съгласие , ние преживяваме загубата на близостта, опората и споделените емоции в този човек. Често не позволяваме на тъгата да ни обземе докато сме будни, затова принуждаваме сърцето ни да скръби, докато спим. Възможно е да сънуваме как бившето ни гадже умира не защото искаме това, а защото още ни боли от "смъртта“ на връзката. Това е здравословна част от пускането на болката и излекуването след раздяла. 

2. Работим към излекуване на травма

Подсъзнанието ни винаги действа на база нерешени проблеми, независимо дали са от детството, предишни връзки или някаква друга травма, която сме преживяли. Ако в живота ни има нерешен проблем, най-вероятно той се проектира от връзка към връзка и от връзка в сън. Например, ако първата ни любов е завършила с предателство, лъжа, изневяра, може да сънуваме как ние изневеряваме на партньора или в по-скоро бившия си. Това е несъзнателен отмъстителен инстинкт, с които опитваме да преодолеем невярата и съмненията. С други думи, бившето ни гадже може просто да е повод, платно, на което да излеем несъзнаваните си болки, причинени от по-голям психически блокаж. 

3. Интегрираме уроците от минала връзка в новата

Колкото повече време и разстояние ни дели от раздялата, толкова по-информирани и зрели ставаме. Това означава, че не е необичайно поетапно да осъзнаваме неща и да научаваме нови уроци - дори дълго след като си мислим, че сме "продължили напред“. Понякога да сънуваме някого, когото някога сме обичали, е начин да изземем най-полезното от миналото. В този смисъл това е изключително полезно и е знак, че израстваме. 

4. Свързваме бившия партньор с нещо друго, много важно за нас 

В сънищата хората, местата и нещата често са символи. Бившият ни може да символизира цял период от живота ни, начинание, мечта. Добър въпрос, който да си зададем: с какви чувства или спомени свързваме този човек в съня си? Така лесно откриваме неговото символно значение. Освен това така разбираме върху какъв житейски проблем трябва да поработим и най-често той няма нищо общо със самия човек, с когото сме се разделили. 

5. Имаме нужда да се освободим

Понякога сънуваме бивш, защото не се чувстваме спокойни с това как са завършили нещата. Може би съжаляваме за нещо казано. Или недоизказано. Може би ни се ще да се бяхме държали различно. Може би нещо, което той или тя е казал, ни е разстроило силно и е останало във вас. Но преди да тръгнем да пишем на бившите, за да се освободим от тази тежест, си припомняме, че не е нужно да говорим с него, за да получим това, от което се нуждаем. Същото можем да постигнем насън. 

6. Нужди ни не са удовлетворени в настояща връзка

Дори да сме доволни от новия си любовен живот, нормално е да има някои неща, които ни се иска да са различни в отношения. Може би има нещо, което вашият предишен партньор прави и което бихме искали да усетим от сегашния, емоционално или сексуално. В този случай сънищата помагат да осъзнаем тази неудовлетворена нужда и да я преработим с новия любим човек (и не, не е нужно да споделяме какво сме сънували). 

7. Просто не сме го преживяли

Винаги има такъв момент. И това е окей. Но според клинично изследване това е най-малко вероятният сценарий. Обикновено, когато някой не е преживял съответния човек, той знае това и говори по въпроса, когато е буден и съзнателен. Понякога има ситуации, при които човек не е в здравословен контакт с емоционалната си същност и това избива насън. Ако случаят е такъв, не трябва да се пресираме и съдим, а просто да си дадем време и да доизтрадаме. Важно е да премислим защо връзката е приключила, какво не е работило и за двамата и да разберем дали това е нещо, което наистина искаме.

Как да разбираме сънищата си

Подсъзнанието ни е склонно да кодира нещата в сънищата ни, така че те да не са достатъчно стряскащи, за да се събудим. Но те могат предоставят достатъчно информация, която да ни помогне да обработим трудните неща, които трябва да преживеем. Това е приложимо дори когато сънят ни не е за някого, с когото сме били във връзка. По съвет на специалисти, всеки път, когато сънуваме нещо, което искате да тълкуваме, си задаваме тези въпроси.

-Какво чувстваме в съня си?
-Това старо чувство ли е или ново чувство? Ако е старо, имаме ли спомен кога сме го изпитали за пръв път?
-Какво може да представлява този човек, място или мотив от нашето минало?
-Ако има някакви числа, които са споменати в съня, с какво ги свързваме?

via GIPHY

Сънищата са път към нашия несъзнателен свят. Воденето на дневник е много полезно в случая, защото така лесно проследяваме теми, чувства и проблеми, които се появяват многократно.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.