Следва

Константина Хаджиева - Най-голямото ми желание е да науча повече хора на магията пилатес

Софийски потайности. С какво се храни работещият софиянец

В нашата здравословна седмица, изпратихме свои тайни агенти на...

All About Life преди 14 години

В нашата здравословна седмица, изпратихме свои тайни агенти на някои от ключови места, които софиянецът посещава в обедната почивка, за да се зареди с енергия.

Когато тръгнеш, например по Шишман, ще срещнеш разнообразие от варианти за един офис обяд – от зеленчуци и сурови ядки, през здравословни кренвирши, до арабската екзотика - дюнер или фалафел.

Първата дестинация в район център естествено беше тази с най-дългатаа опашка - будката за пици, която изхранва цели офиси между Гурко и Народното събрание.

Симпатичната Богдана ни осведоми, че на ден там се продават по около 400 парчета пица! Най-големият рекорд принадлежи на „големия господин с черните обувки”, който се е справил с пет парчета пица наведнъж.

Разбрахме също, че за да успяват навреме с пиците, и за да са те винаги топли, ги приготвят предварително на друго място, а в будката само ги пекат.

Двама пицари и една продавачка хранят цяла улица с офиси и едно начално училище. Звучи като подвиг, ама то си е!

Ще ги намериш на Шишман близо до хотел Радисън в първата будка откъм ул. Аксаков.

На път към нещо традиционно. Баничките на "Графа". Делмира ни каза, че баничката е перфектната закуска, защото зарежда организма с енергия.

Повечето мъже проявяват склонност да хапват по две банички наведнъж, а някои и по три. На ден там се продават около 300-350 банички. И това е без да включваме кренвиршките, бутерките и т.н.

При ядките определено се наблюдават здравословни тенденции. Предпочитани са суровите ядки без сол.

На пл. Славейков класацията се води от орехите, веднага след тях са бадемите и фъстъците. Традиционните за националната ни кухня сушени плодове също са доста популярни. На ден един щанд продава около 2 килограма ядки и сушени плодове.



От краткото ни проучване на сергиите за плодове и зеленчуци по ул. Граф Игнатиев стана ясно, че положението не е толкова страшно. За момента хората си купуват доста плодове, като наблягат на портокали, киви и на вездесъщите мандарини.

По-екзотичните плодове като манго, ананас и папая, са прекалено скъпи и се купуват по-рядко. Със зеленчуците нещата стоят малко по-различно. Там българина си остава традиционалист. През зимата предпочитанията му се въртят около консервирани зеленчуци, туршийка и естествено - праз лук. Доста се продават и зелените салати, салатите Айсберг и броколите. На ден, една сергия продава средно около 50 кг плодове и зеленчуци.

Оказа се, че за варената царевица няма сезони. Хората си я хапват и зиме и лете. На ден една количка за варена царевица в пълен с офиси и магазини район продава около 5-6 килограма. Печените кестени също са изкушение за доста хора. Около 1-2 килограма от тях биват изконсумирани всеки ден. В крайна сметка те са хранителни и съдържат много микроелементи.



Малко по-нагоре към пл. Гарибалди, отново гореща точка за офис обяд, в KFC и Dunkin Donuts се наблюдава застрашителна победа на поничките и кафето над салатите и сандвичите с пилешко месо.
В Dunkin Donuts на ул. Алабин се консумират на ден 200 кафета и 450 доната, а в KFC на пл. Гарибалди – 100 зингер на ден и 90 Twister-а.

Накратко, нашата статистика изглежда така. За един ден, хората в триъгълника Попа - Паметника Цар Освободител – пл. Гарибалди, средно изяждат:

- 800 парчета пица
- 600 банички
- 800 кг плодове и зеленчуци
- 6-7 кг ядки и сушени плодове
- 5-6 кг варена царевица и 1-2 кг печени кестени
- 450 доната
- 100 Зингер-а
- 90 Twister-а...
- 350 Crunch сандвича

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 18 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.