Следва

Опс! Кралицата на Нидерландия празнува юбилей в "гола" 3D-рокля

Големите любовни истории: Марк Зукърбърг и Присила Чан, любов като лайкче

Днес той става на 37 и сред всичките кариерни, финансови и иновативни постижения ние фокусираме поглед върху най-хубавото му: 18-годишната връзка с Присила Чан

Love преди 2 години

Марк Зукърбърг не намира себе си в Харвард, но със сигурност там намира любовта на живота си. Една нощ се срещa с Присила Чан, американка с китайски корени и второкурсничка от Бостън, на най-безцеремонното възможно място - опашка за тоалетна на парти, организирано от братството на Марк през 2003-та. Скоро след това тези амбициозните млади хора от Харвард започват да излизат, дори когато той напуска университета, за да се отдаде на това, което определяме като втората любов на живота му - Facebook.

Въпреки факта, че заживяват на огромно разстояние един от друг, и въпреки присъщото работохолия на Марк, Присила винаги стои до него. Те се влюбват, когато той е просто зубър в колежа и остават влюбени до днес, когато той е self-made мултимилиардер. Любовта им един към друг и обвързаността са много по-силни и възхитиелни от всяка слава или богатство. Присила, която се специализира в педиатрия, е човекът, който вдъхновява Зукърбърг да популяризира донорството на органи във Facebook, и да, тя е и един от първите хора с Facebook профил в света, което също си е символ на подкрепа. Тяхната връзка е пламенна и няколко години след запознанството двамата се преместват в Калифорния, където тя продължава да учи, а той си разцъква програмиране. 

Постовете на Присила във Facebook показват прекрасната траектория на връзката, която те оформят. Профилите и на двамата за като дневник на щастливите събития от живота им - завършването на Присила, пътувания, романтичните разходки, партита и дома им, спомени с децата и домашния любимец. 

Що се отнася до връзката, Присила, както всяко друго момиче, не оставя всичката сила в ръцете на мъжа си. Самата тя споделя, че в дните, в които все още се свалят и ухажват, тя поставя строги правила на Марк. Всеки трябва да прекарва минимум 100 минути на ден сам  (и определено не във Facebook) и задължително да излизат на среща поне веднъж седмично. Съдим, че Марк е бил послушно гадже, виждайки резултатите. Подобно на много от нас, които просто не могат да не споделят важните неща във Facebook, Марк също се възползва от собственото си творение, за да обяви например новината, че двамата заживяват заедно: "Присила Чан се настанява у нас този уикенд.“

Тяхната лека и искрена любовна история се увенчава с най-важния момент за всеки влюбен през 2012-та, когато Присила завърщва медицинско училище и двамата разкриват, че ще се женят. Марк и Присила канят всички свои приятели на парти с претекст, че ще се празнува завършването на мис Чан, и в присъствието на 100-на гости Марк обявява повода за сватба! Той й подарява най-обикновен, но и много специален рубинен сватбен пръстен, който той лично проектира за нея. Двойката се венчае в задния двор на дома си и заминава на меден месец в Италия моментално след това. 

Подобно на всеки влюбен човек, Марк често използва страниците си в социалните мережи, особено своя Facebook (логично), за да признава и показва любовта и чувствата си към Присила отново и отново. Например, на 14 ноември 2014-та той актуализира състоянието си, казвайки: "Срещнах едно невероятно момиче на този ден точно преди 11 години. Присила, благодаря ти, че ме държиш на земята и ми помагаш да запазя усета си за чудесата на света, докато израстваме заедно." Е, мъж, който помни важни дати и не се притеснява да признава любовта си във Facebook, е много готин, нали?

Въобще всичко важно (добре де, не и най-личното, но така е по-добре) за двойката минава през Facebok. Когато Марк и Присила очакват първото си дете, г-н Бъдещ-Татко-Зукърбърг пише пост: "Ние с Присила имаме вълнуващи новини: очакваме момиченце!", а малко след това: "Сила и детето ни са здрави, изключително се вълнувам да се срещна с тях, а кучето ни Бийст няма представа какво предстои..."


Марк Зукърбърг и бременната му съпруга в Белия Дом


Не само това, в емоционален пост Марк разказва и за трите спонтанни аборта, които Присила е имала през последните няколко години: "Всеки се чувства толкова обнадежден и щастлив, когато научи, че ще има дете. Започваш да си представяш какъв човек ще стане детето ти и да мечтаеш за бъдещето. Започваш да кроиш планове и след това всичко изчезва. Това е самотно преживяване. Повечето хора не обсъждат спонтанните аборти, защото се притесняват, че проблемите ще ги отдалечат от света или ще рефлектират върху останалите. Приемаме това като дефект или като личностна грешка. И така избираме да се борим сами, а истината е, че проблемите не ни отдалечават; те ни събират. Говорейки за подобни тежки моменти, култивираме разбиране и толерантност и ни си даваме надежда. "


Спонтанен аборт и секс - тези, усещания, справяне


Подобен коментар от мъж, човек на науката, ни трогва като жени, майки и дъщери, а съвсем се радваме на факта, че днес той щастливо се грижи за трите си любими дами - Присила, Максима (5) и Август (3). Любовната история на Марк и Присила е хубава, същевременно е най-лесното нещо за проследяване - само няколко клика във фейсбук профилите им и виждаме живота на семейството в снимки. Има смисъл в това, не само защото ни е приятно, а и защото двойката често работи с благотворителен маниер, така че да дарява средства и да обръща внимание към семейства и хора в нужда, на цената само на лайк или шер. Понякога любовта струва само толкова - поглед, клик, радост, съпричастност. 

More from View Sofia

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Слав Соколов

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Първа...

More Love