Следва

Кой кой е в модата днес: Stüssy, уличният Chanel

Кой кой е в модата днес: Ottolinger

Ottolinger е марка, създадена от Косима Градиен и Криста Бош, две швейцарски момичета, които се срещат в Базелското училище по дизайн и разбрират, че си приличат - харесват едни и същи неща и имат еднакъв подход към живота

All fashion преди 2 години

За пръв път засякохме Отилингер в инстаграм профила на Карин Ройтфелд, бившият главен редактор на френския Vogue. Карин показа сако, толкова шантаво като кройка и така безупречно изпълнено, прилягащо великолепно на изящната й фигура, че името остана в мислите ни, след което ни накара да се позадълбочим.


Чрез марката си за дамско облекло, двете модерни мацки зад бранда, се опитват да преразкажат оптимистично времето, в което живеем, а в основата винаги са шарката и формата, като ефектът се постига чрез груба обработка на фини материали. Двете К-та - Косима и Криста буквално „унищожават“ дрехите, правейки го по перфектен начин. 

Опитвайки се да надникнем в творческите души на тези две креативни жени, препечатваме интервюто им за испанското издание Metal:

Изминаха два сезона. На какъв етап е марката сега?
Ottolinger: Имахме късмета да сключим договори с няколко магазина, които продават първите ни два сезона, включително Selfridges. Освен това ставаме все по-професионални - екипът ни се разраства - и сега работим по новата колекция.

Дали Берлин е точното място за мода? Защо решихте да се преместите там?
Ottolinger: За нас в момента Берлин е идеалното място. Преместихме се тук, защото тук живеят много наши приятели.

Каква е разликата с Швейцария? И по отношение на марката ви, и по отношение на средата? 
Ottolinger: И двете сме учили в Швейцария, а Ottolinger е основана в Берлин. Така че не можем да кажем дали има промяна вътре в бранда. Не смятаме, че колекциите биха изглеждали много по-различно, ако живеехме някъде другаде, но е нормално да се случи лека промяна, когато и околната среда се променя.

Как искате марката ви да допринесе към модата днес?
Ottolinger: Искаме отново да има повече ръчна работа. Експериментирането с тъкани, форми и модели е това, което обичаме да правим. Винаги става въпрос за намиране на нови начини да изразите нещо.

Кое му е най-трудното на това да бъдеш прохождащ дизайнер? 
Ottolinger: Не мислим прекалено много за това, по-скоро се фокусиране върху силните си страни и как можем да ставаме все по-добри и по-добри всеки път. Харесва ни да работим заедно, имаме различни качества и си помагаме в различни ситуации.

Ottolinger са тук за покупка, а актуалната им колекция в снимки следва >>>  

More All fashion