Best Practice in Town: DSD или планът за съвършени зъби

Best Practice in Town: DSD или планът за съвършени зъби

"Какво планираш за своя див и безценен живот?", казва Мери Оливър  

Ами, ние планираме да сме безмерно щастливи, смеещи се, хубавеещи, наслаждаващи се. Даваме си сметка, че плановете тук и там не са най-обещаващият начин на действие, но в случая не говорим за "тук и там", а за едно високопрофесионално, лично, спокойно и модерно място, в което планът е на почит, планът ни е приятел и където планираме грандиозно подобряване в изгледа на усмивката си - знаете, че говорим за луксозната дентална клиника Panov Dental. Но, first things first...  Д-р Павел Панов обяснява всичко за дигиталния дизайн на усмивката, задължителната базова стъпка, преди поставянето на фасети или бондинг, за които предстои да си говорим. 

View Sofia: Коя е стъпка първа в плана, тоест в дигиталния дизайн на усмивката ни? 
Д-р Пaвел Панов:
Първото нещо, когато започваме да работим по промяната или подобряване на усмивката, е така нареченият дигитален дизайн на усмивката, (digital smile design или DSD)Kакво представлява това? Когато пациентът дойде за пръв път, правим серия от фотографски снимки, разговаряме и в кратко интервю, питаме как си представя усмивката си и правим няколко клипчета от по около 20-30 секунди. На базата на тази информация, вкарана в определен софтуер, много лесно можем да анализираме какви зъби биха подхождали на този пациент. Като форма, височина и ширина на фронталните зъби, с какъв наклон, колко от зъбите да се подава, колко от венеца да се вижда и къде да бъдат разположени. Това е първият и най-ключов момент при промяната на усмивката.


Д-р Павел Панов за продуктите, които гарантирано правят усмивката ни "холивудскa"


V.S.: Как разбираме какви зъби най-добре пасват на нас, нашето излъчване и нуждите ни? 
Д-р П.П.:
Разбира се, дизнайните могат да са всевъзможни, но трябва да бъдат съобразени с много неща, за да са индивидуални. Имам предвид, че те трябва да бъдат в синхронизиран с възрастта на пациента на първо място; с пола, защото определени форми подхождат повече на мъже, а други - на жени. С формата на лицето - дали е овално, кръгло или триъгълно Цветът на зъбите също има значение! Изключително белите зъби при хора с по-тъмна кожа не са особено подходящи за тях, те биха подхождали повече на такива с много светъл тен.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.