Следва

View Sofia Shop: Givenchy Slingbacks

Trend Report: Защо платформите са модерната стълба към Рая

Всъщност няма нужда да си задаваме отговори - защото са жестоки! 

All fashion преди 2 години

Винаги, когато се затопли и си заобуваме платформи, си мислим колко готина е Вивиан Уестууд, а тази година, за сезон Есен/Зима 2021 цяла шепа марки, от Versace до Schiaparelli, вдигат модния свят на крак (крак, обут  в платформа) с божествени trend-setting модели. Разравяме отново Ready-to-Wear колекциите за предстоящия сезон, водейки си бележки как да се стилизираме и какви обувки непременно да си купим, ако по някакви невъобразими причини още ги нямаме. 

Без никакви притеснения, че ще стърчим над всички в бара, защото дизайнерите привидно взимат това предвид, и най-модерните платформи сега са не много високите, а дори са доста ниски, което намираме за съблазнително. След колаборацията си с Ugg, Molly Goddard извайва тези златисти сладурки, които пазим за есента и които, по думите на дизайнерката "са удобни!" Вярваме й, защото Моли е изкарала цялата си скорошна бременност в тях.

Erdem върви по подобна пътека и с подобни обувки, в които моделите крачат спокойно, само с няколко сантиметра по-високи. Този стил платформени балетни чехли придава на ултра-женствените дрехи подривен обрат, без той да компрометира бунтарското излъчване на обувката. Simone Rocha ледва примера по обичайния си, доста строг начин, с обувки на платформа с дебела подметка, които подчертават изящните рокли с грубост. Тоест, това лято излизаме и денем, и вечер, с много нежни и леки рокли и груби, почти провокативни обувки.
Чудесна идея, нали?  

Кулминационният момент, обут в платформи, е шоуто на Versace за есента и зимата на 2021-ва. Джиджи Хадид, която подобаващо се завърна след "отпуск по майчинство", носи черни кожени ботуши на платформа, а по-щурата и експериментираща сестра - Бела - е в свой чифт Versace бебчета, съчетани с цветни мини рокли, силно впечатляващ чорапогащник и шал на главата от същата материя. 


Versace, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Кичозен, но осредняващ момент между too simple и too much, са колекциите на Prada и Schiaparelli, където обувките са твърде забавни, за да бъдат евентуално функционални, а кралят на кича, Джеръми Скот, докарва нещата до крайност в последното шоу на Moschino. Неговите розови платформи са като талисманче и подарък за глезена и наистина са единственото нещо, което може да си отива с рокля-фламинго. 


Moschino, Fall 2021, READY-TO-WEAR


И не всичко се случва по подиумите, стил икони и най-вече поп звезди, на които, сигурни сме, танците и излизането с токчета липсват много, при първа възможност се изкачиха на платформи. Ето например, Дуа Липа е в класически Vivienne Westwood платформи, емблематични и известни като обувките, в които Наоми се преби в началото на 90-те. Щом Наоми може да падне в тях, ние можем поне да се осмелим и да си купим такива веднага, lunchtime shopping-ът ни с най-хубавите обувки на платформа в момента, предстои... 

Не можем да не забележим и факта, че всички дами на конкурса Мис Вселена 2021 са в обувки на платформа, вдъхновяваме се и от тях ТУК.

More All fashion