Следва

Първият кадър с изпълнителите на главните роли във филма за Хари и Меган

На 28 май едно момиче с потециал ще промени играта

Отличеният с „Оскар“ филм изкушава с нов поглед към отмъщението

Movies & TV преди 2 години

На 28 май в киносалоните ще се запознаем с Момиче с потенциал – наградения с „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий филм на Емералд Фенел (Убивайки Ийв), предлагащ нов, оригинален и изкушаващ поглед към отмъщението.

Фенел смесва елементи от романтичните комедии и ускоряващите пулса напрегнати трилъри, за да създаде оригинална и интелигентна черна комедия, която върви по границата между забавното и ужасяващото. Тя споделя: Наистина исках да направя филм за женското отмъщение. Напоследък имаше доста филми за жени, които вземат нещата в свои ръце, но те често са супер насилствени или супер секси, или много, много депресиращи. Исках да направя филм за това, как една обикновена жена може да търси отмъщение в реалния свят, а това много рядко означава да посегне към оръжието. В действителност е много по-странно и по-зловещо.

В центъра на Момиче с потенциал е младата и умна Касандра (номинираната за „Оскар“ Кари Мълигън) – момиче с потенциал, чието перспективно бъдеще като лекар се превръща в мираж, след неприятна случка, заради която тя прекъсва образованието си. Сега Каси води двойствен живот, като вечер обикаля нощните клубове в образа на пияна и беззащитна жена, с който оплита в мрежата си мъжете, притекли ѝ се на „помощ“.

Но каквото и удовлетворение да получава Каси от нощните си рандевута, това не е достатъчно да потуши бушуващия в нея гняв. Докато един ден, красивият детски хирург Райън (Бо Бърнъм), когото тя познава от ранните дни на обучението си, влиза в живота ѝ и прекъсва разрушителния цикъл. Докато Каси се влюбва в него, тя постепенно се отдръпва от миналото и от травмата, променили жизнения ѝ път завинаги.

Дали обаче това ще бъде достатъчно Каси да пребори вътрешните си демони и историята ѝ да намери някаква форма на щастлив край? Или нейната мисия за отмъщение ще вземе невъобразим дан? Отговорите ще открием в кината от 28 май.

Режисьор и сценарист на Момиче с потенциал е Емералд Фенел, а в ролите освен Кари Мълигън и Бо Бърнам, ще видим Алисън Бри, Кони Бритън, Адам Броуди, Лавърн Кокс, Сам Ричардсън, Кланси Барун, Макс Грийнфийлд, Кристофър Минц-Плас, Дженифър Кулидж и Алфред Молина.

Момиче с потенциал ще сервира отмъщението студено от 28 май само в кината.

More Movies & TV