Следва

Salon Olfactive с внимание към 100-процентовия мъж

Усещане за пролет с новата колекция на Betty Barclay

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за...

All fashion преди 13 години

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за възприемане, тя в същото време носи усещане за нещо ново и непознато.

Удобството и балансираните съчетания са разчупени от находчиви женствени решения. Изразителни материи и оптимистични цветове подчертават модерната линия, която марката следва.

Пролетната колекция дава началото на изпълнен с живот сезон и представя една спокойна модерна линия, одухотворена от прелестна женственост.

Отделните части от облеклото се съчетават много лесно и това премахва всяко напрежение, а цветовете създават позитивно настроение – всичко излъчва оптимизъм и безгрижие.

Колекцията съвсем естествено следва мотото – „ди-стрес”, „без усилие”. За общия релакс вид допринасят структурните тъкани и „живата” повърхност на по-леките материи.

Особено съществено е, че всички платове се усещат с приятното чувство на гъвкавост и приспособяване към линиите на тялото. През лятото, ярките карета и райета продължават успешното си представяне от зимния сезон в нови, леки десени.

Щампите са привлекателни, направени с много въобръжение – в тях цветовете играят основна „роля”, но са по-малко интензивни от предходния сезон. Палитрата от багри, макар и деликатна, внася много оптимизъм със своята виталност докато контрастите придават ясната изчистена линия.

Най-важните тенденции на сезона, така наречените „кий лукс”, са навитите широки „мъжки” панталони, както и късите панталонки, блейзерите с изчистен силует, вкл. вариантите с къс ръкав и тесните прилепнали елечета, дългите блузи или ризи.

Дългите ризи и туниките са задължителни през сезона! Къси или дълги, игриви или строги, елегантни или спортни, никоя жена няма да се справи без поне една туника или дълга риза. Съчетават се с тесни навити панталони, капри модели, които са хит за лятото, много тесни клинове, или новите „трегингс” – ластични панталони-клин.

Полите спечелиха интереса на дамите с разнообразните си материи и кройки, с дължина до коляното, тесни и прилепнали, прави или в А-силует. Носят се с плетени комплекти от блуза с жилетка.Роклите са разнообразни – от прави и невталени, до новите предложения на тесни рокли с колан, с бюстие или разкроени (вкл.макси дължините), изработени от шифон, памук и жарсе в изразителни щампи.

Ансамбълът завършва с жарсен топ или във вариант с изплетени „прибрани” рамене, както и с къси или дълги плетени жакети във всякакви форми. Моделите могат да варират, от по-спортни и нерафинирани до фини и изискани.

Трикотажни сака и блузи внасят небрежно елегантен привкус към колекцията, комбинирани към панталони от оригинални материи. Малкото сако ”Шанел” със структурна повърхност, е в съчетание с къса тясна пола или джинси.

 

Етикети

Прочети и това

More All fashion

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

All fashion преди 1 седмица

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 1 седмица

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 1 седмица

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю