Следва

We love: Синди Крафорд, 55!

Колко струва на Грейс Кели да стане принцеса? Милиони долари

Превръщането от кралица на Холивуд в принцеса на Монако струва скъпо

Celebrities преди 2 години

Нищо в живота не е безплатно. Дори, когато покрай голямата любов се превърнеш в принцеса. Точно това се случва с Грейс Кели. Преобразяването й от кралица на Холивуд в принцеса на Монако не е безплатно. Даже сметката излиза доста солена. Става дума за милиони долари, както се разбира от нов документален филм, излъчен наскоро по британската телевизия.

Зестра от 2 милиона долара

Филмът „Grace Kelly: The missing millions” прави хирургически разрез на приходите и разходите на американската актриса. Датата, която разделя нещата на Преди и След за Грейс е 1956 г.. Тогава тя се отказва от кариерата си в света на киното, за да стане съпруга на принц Рение III от Монако.

Още първата точка в списъка с разходи шокира. Според документалния филм, Грейс Кели трябва да плати зестра от 2 милиона долара (около 20 милиона долара днес) на семейство Грималди, за да се омъжи за Рение. Огромна сума, която булката успява да събере, обединявайки собствените си средства, спечелени чрез актьорско майсторство и семейното си наследство.


90 years of Grace: цитираме Принцесата на Монако


Всъщност Грейс винаги е била момиче с възможности. Родена е в заможно семейство във Филаделфия през 1929 г.. На 18-годишна възраст се премества в Ню Йорк, за да стане модел. Следвайки мечтата си да бъде актриса, тя посещава актьорска школа, която по това време струва хиляди долари годишно.

Наследството на Грейс Кели е вила в Ирландия

Другият сигурен факт според филма е това, което Грейс Кели завещава след смъртта си през 1982 г. Тя умира на 52-годишна възраст в автомобилна катастрофа.

Имуществото на принцесата включва вила тип „котидж” в Ирландия, наследена от дядо й и банкова сметка, съдържаща 10 000 долара (днес около 27 000 долара). На практика нищо.


Вилата на Грейс Кели, наследена от дядо й

Грейс Кели плаща, за да стане принцеса

"Най-невероятният аспект от историята на Грейс Кели е, че тя трябва да си плати, за да стане принцеса", твърди Джема Годфри, финансов косултант, която се концентрира в изследването на финансовото състояние на принцесата във връзка с документалния филм. "Повечето хора смятат, че това е приказка, за една млада жена от Холивуд, внезапно застигната от огромно богатство."

Кралицата на Холивуд

Към всичко това трябва да се добави още един факт: изпуснатите приходи. Защото, когато Грейс става принцеса на Монако, тя е в разгара на холивудската си кариера, започнала само 5 години по-рано с няколко малки роли в телевизията. Нашумява през 1952 г. с култовия драматичен уестърн на Фред Зинеман „Точно по пладне”, с участието на спечелилия Оскар за най-добра мъжка роля Гари Купър.


Гари Купър и Грейс Кели във филма "Точно по пладне"

Следват и други незабравими роли, като тези във филмите на Алфред Хичкок „Прозорец към двора” (1954), „Набери „М” за убийство”(1954) и „Да хванеш крадец”(1955). От лентите „Висше общество” (1956) на Чарлз Уолтърс до „Провинциалистката” (1954) на Джордж Сийтън, с който печели Оскар за най-добра актриса в категория драма.

„Предвид всички печалби и бонуси от тези пет години в Холивуд, общите приходи на Грейс Кели биха достигнали 1 милион и половина долара (еквивалент на 15 милиона днес). „Печалби, които изглежда напълно липсват в завещанието й“, разкрива Годфри в документалния филм.

Липсващите милиони и третото завещание

Документалният филм фокусира вниманието върху изчезналите милиони на Грейс Кели. Или по-точно тези, които можеше да получи, ако беше продължила кариерата си в Холивуд (както тя иска да направи, но й е забранено от принц Рение), но също и тези, придобити през годините в Монако чрез предмети на изкуството, бижута и други ценности.


Принц Рение и Грейс Кели

Поради тази причина авторите на филма „Grace Kelly: The missing millions” твърдят, че съществуват три завещания: едно американско (с банковата й сметка), едно ирландско (с вилата) и едно, което никога не е разкривано и се пази в княжество Монако. Семейство Грималди няма намерение да показва никакви документи, твърдейки, че това са лични въпроси.


Истинската история зад сватбените одежди на Грейс Кели и библията в ръката й


Финалът на документалния филм разкрива че всички около Кели - освен самата актриса - са се възползвали финансово от нейната известност и слава: от американската компания MGM, която печели милиони долари от нейните филми до княжество Монако, което разчита на харизматичността на принцесата, за да примамва милионерите в данъчния рай.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 11 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.