Следва

За ЧРД 51, разглеждаме спиращите дъха вечерни рокли на Наоми Кембъл

Всичко, което трябва да знаем за победителите на Евровизия 2021 - група Måneskin

4-ма много млади хора, единият, фронтменът, едва на 22, от албанско-косовски произход, набеден за употреба на наркотици в нощта на финала и после оправдан... Това е италианската рокгрупа Måneskin,​ триумфираторът на тазгодишната Евровизия, след като през март спечели и Санремо. Ето кои са те!  

Celebrities преди 2 години

Модерни до мозъка на костите си и очевидно нацелили вярната формурла - групата минава от сцена на сцена и взема къде каквато престижна музикална награда в Европа има. Бандата умее да въздейства на хора в широк възрастов диапазон - феновете на добрия златен рок ги харесват, почти незябелязвайки скандално смелата им визия и поведение на сцената, а младата част от зрителите и слушателите ги намират за възродители на добрите стари музикални традиции, далеч от сладникавостта, но достатъчно трогващи.


Четворката се "носи" извънредно модерно - онзи ден на финала на Евровизия ги видяхме в убийствена визия от италианския луксозен бранд Etro - костюмите от метализирана кожа в патладжанено, ушити близко по идея за всеки от членовете на групата, обсипани с кожени нашивки и куп аксесоари, категорично не могат да бъдат отнесени в графата скучни, още по-малко неподходящи. Смело, нахално и секси, съвременно, луксозно и перфектно ушито - браво за това фешън решение, отлично подплатено от грима, косите, обувките, както и чупките по време на изпълнението. Като оставим повече от перфектния им стил-избор за вечерта настрана, остава ди видим откъде, аджеба, се взе тази група с почти непроизнесимо име Måneskin и защо целият интернет лудна по солиста, нечовешки красивия и страхотно ефектен солист - 22-годишният Дамяно Давид. Ето какво събрахме като инфо в View Sofia: 


Måneskin

Изключителни сценични тоалети, ярка харизма, доста подчертана склонност към риск, трогващ рокендрол - букмейкърите залагаха на Måneskin от самото начало. Победата си италианците отпразнуваха подобаващо - след обявяването на резултатите, те с цяло гърло крещяха от сцената "да живее рокендрола", а на пресконференцията след победата се видя, че сладурчетата нямат нищо против реки от скъпо шампанско, в случая прословутото Tattinger. Победата на група Måneskin, за която сме почти убедени, че не сте чували много, а може би и нищо до дата 22 май 2021, независимо от победата им на Санремо през март тази година, е изключително символична - все пак става дума за музикална формация, започнала да свири из улиците на Рим, докато членовете й са в лицея, а първият им концерт събира всичко на всичко 300 души публика. Сериозни музикални журналисти доскоро не се отнасяха към Евровизия като към форум, на който могат да изгреят достатъчно интересни млади имена, но ето че с тази си победа Måneskin твърде вероятно ще променят това убеждение. 


Истории от живота: Акиле Лауро, геният на Санремо


Група Måneskin възниква през 2016 година, когато членовете й още учат в гимназията. Четиримата се познават всъщност от началното училище, а в гимназията решават да направят група. Така певецът Дамяно Давид (тогава на 17), басистката Виктория Де Анжелис, соло китаристът Томас Раджи и барабанистът Итан Торкио започват да свирят по улиците на Рим, като междувременно участват непрекъснато в местни музикални конкурси. Година по-късно, с едно рамо от Sony Music групата пуска дебютния си англоезичен сингъл Chosen, след което вадят и албум. Известността им в Италия идва след участието им в X Factor. Да се говори, че  до конкурса Евровизия за Måneskin никой нищо не е чувал, не е съвсем ок: през 2018 година техният албум Il Ballo della Vita заема първо място в италианските чартове, след което музикантите правят европейско турне, по време на което изнасят 66 концерта в зала. 


Солистът на Måneskin  Дамяно Давид

2021-ва се оказва още по-успешна. През март Måneskin победиха на легендарния Фестивал на италианската песен в Санремо, с парчето Zitti e buoni, с което спечелиха и Евровизия. Песента е написана от групата преди цели 5 години. Zitti e buoni (можем да го преведем на български като "Кротки и добрички") се превръща в послание на младите хора по целия свят - става въпрос за това колко важно е винаги да оставаш верен на себе си. Яркият спектакъл на Måneskin подкрепя смелото внушение на песента - музикантите излизат на сцената в специално ушити за тях костюми Etro, силно прилепнали, метализирани, смело скроени, а очите им са убийствено гримирани. Музикантите танцуват по сцената в ултра високи платформи, сякаш намеквайки и чрез тази на пръв поглед дребна подробност, че смелостта да бъдат себе си им отива. Красив финал на представлението се оказва страстната целувка на фронтмена и китариста директно на сцената, който момент бе показан от абсолютно всички средста за масово осведомяване по света. 


Måneskin

Най-интересното парче в бенда категорично е солистът Дамяно Давид, така че логично, вниманието на целия свят в момента е приковано именно към него. Давид е въплащение на  фразата "събидух си звезда": на сутринта след победата на Евровизия количеството последователи в неговия профил в Instagram нарастна двойно (от един милион - на 1.8 милиона). Профилът наистина е много готин - най-малкото заради изобилието от идеи, почерпени директно от сценичния стил на Дейвид, в който ние като модна медия, тепърва ще ровим и изучаваме. 


Давид Дамяно на пресконференцията

Разглеждайки снимките в порфила на музиканта, веднага става ясно, че той се вдъхновява от своите стилни предшественици - от Иги Поп и Фреди Меркюри до Дейвид Боуи (всъщност любимите му банди са Led Zeppelin и Arctic Monkeys). Кожени корсети, много и все интересни татуировки, обичайно оставени на показ, леопардови клош-панталони, прозрачни бодита и обезателно боти на висок ток - всичко това са жестоки музикални носталгии, но това нямаше да има значение, ако те не лепваха на Дамяно като ръкавица. Целият този глам-рок стои на Давид великолепно, с неговата фина костна структура, добре тонизирано тяло, красиво скулесто лице, разкошна вълниста коса и пронизващо красиви очи. Смеем да твърдим, че при тези дадености, и след двата невероятни професионални трофея в рамките на само три месеца, върху Дамяно и колегите му тепърва ще се изсипят идеи за модни сътрудничества от най-висок ранг, и Etro, отлична италианска марка с великолепен имидж и традиции, ще е само началото. 

Ексцентричното поведение на Давид по време на изпълнението и после на пресконференцията, целувката с китариста на Måneskin, демонстрацията на стройните му крака в кожени ботуши, многото грим и прочие, логично възбудиха хиляди клюки за красавеца. Най-популярният въпрос в търсачката Google в момента е този за сексуалната ориентация на сладурчето (в интервю Дамяно се определя като "хетеролюбопитен"), следван от този за евентуално негово гадже (има информация, че Давид, който е с родители от Косово и Албания, за които никога не говори нищо, вече от няколко години излиза с готина секси мацка на име Джорджа Солери), а също взима ли наркотици. 

На въпроса кой, според него, би могъл да спечели Евровизия, ако не те бяха победителите, солистът на Måneskin посочва украинската група Go_A, като дори им посвети пост в Instagram.

Накрая, дори да сте от хората, които се отнасят скептично към конкурса Евровизия и цялата суматоха около него, вижте клиповете на Måneskin - прекрасно снимани, и ще се убедите, че групата изобщо не е еднодневка. Най-популярните им две песни в YouTube са Torna a casa и Morirò da Re: с 110 и 47 милиона гледания съответно. Това са страхотни и пълноценни мини-филми, отлично стилизирани и заснети - все пак над тях се труди не някой неизвестен млад режисьор, а самият Паоло Сорентино.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 час

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 22 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.