Следва

Сребърно сияние: 5 обекта на желанието в най-вълнуващия нюанс на лято 2021

Гръд върху гръдта - бюстиета, вдъхновени от женското тяло postpartum

Let's talk about boobs, baby 

All fashion преди 2 години

Женските гърди и мисленето за тях в контекста на модата и изкуството незадължително се свързват със сексуалността, макар всички ние - и мъже, и жени - да гледаме на женската гръд като на нещо безкрайно съблазнително. Това се доказва от художничка и дизайнер Каси Арнолд, която плете симпатични топове, имитиращи различните форми на женските гърди след раждането. "Моята работа изследва неизказани теми-табу“, казва Каси. "Говоря за спонтанен аборт, кърмене, промените в женското тяло и всички те се отразяват в работата ми и следователно - насърчават ни да открием този противоречив диалог.“

Каси завършва Катедрата по изкуства в Университета на Северен Тексас. На същото място - в Тексас - тя живее със съпруга си и трите им дъщери и създава своите произведения. Повечето от тях са ръчно плетени потничета от мериносова вълна, които отразяват възможно най-реалистично промените, които се случват с гърдите на жената след раждане. Не се продават, защото Каси ги създава само и единствено като предмети на изкуството, които периодично се превръщат в експонати на местни тексаски изложби.

В тези плетива има много лични неща - едно от тях например разказва историята на самата Каси Арнолд. "Плоска като дъска", пише Арнолд под снимката на един от потниците, въплъщаващ малките й гърди. "Кажете каквото искате за малките ми цици, чувам коментарите, но не ме е срам. Вижте ме сега: гърдите ми хранят цели три красиви бебета." Има шанс скоро целият свят да започне да говори за Каси и нейната работа - в края на 2020-та дрехите й се появяват на изложбата Mother Art Prize в Лондон, а на другия ден Каси е лектор Artist Mother Podcast. В момента я следват 15 хиляди души, едни от които ние, защото ни е симпатична игривата й идея с послание. 

Виждайки какво прави тази сладка майка - тотално неносими и доста weird парчета - се замисляме за стойността на модата като изкуство, като писмо, носещо своите послания, като нещо, което стъписва и радва. Брандът й е по женски естетизиран и животворен, което ни кара да се замислим, ако все пак можехме, дали бихме облекли тези гърди върху своите. А вие? Анкетата ни е долу. 

Анкета

Плетени топове Cassie?

More All fashion