Следва

Lunchtime Shopping: ЦЕЛИТЕ бански в окото на тренда, за ЦЯЛО лято кеф и сексапил

Пазарувай умно: съветите на Ашли Греъм

Супермоделът, отскоро мама, споделя симпатични и верни съвети за трансформиране на гардероба и разумно инвестиране

 

Shopping преди 2 години

Гласът на Ашли Греъм е нисък и дрезгав, докато дава това интервю за колегите от Harper's Bazaar. Ранна утрин е, камерата е изключена, но супермоделът е в приповдигнато и свежо настроение, и се смее през целия разговор. „Вече имам дете, така че никой час не е твърде ранен за мен", казва Ашли. "Той винаги подранява. Обикновено съм будна в 6.30 с малкия човек."

След една бурна година, през която бившата звезда на корицата на Harper's Bazaar, съпругът й и синът им Исак гостуват в дома на родителите й в Небраска, Греъм се радва, че се връща обратно на работа. Припомняме, че наскоро тя бе една от звездите в импозантното шоу за 40-годишнината на марката Майкъл Корс. "Толкова е забавно. Театрално. Приказно. Всички ние, момичетата, сме толкова щастливи да сме тук - никой досега никога не е превръщал 42-ра улица в подиум. Това е истински момент, който ме разтърсва", казва тя за участието си в шоуто. "Единственият проблем е, че краката ми крещят от болка. Не съм носила високи токчета повече от година!" (четете още: Ашли Греъм гола-голеничка в нова сесия за ELLE).


Ашли Греъм на шоуто на Michael Kors по повод 40-ата годишнина на бранда, 2021г.

Понастоящем супермоделът е посланик на Pandora и лице на новата колекция на марката Brilliance, която предлага лабораторно създадени диаманти на прилични цени. „Мисията им е да предложат качествени диаманти на всички, навсякъде", казва Греъм за датската бижутерийна марка. "Мисля, че диамантите, както модата, трябва да са достъпни за всички. И да бъдат устойчиви." Цялата колекция е сертифицирана като неутрална към въглерода, включително нейната опаковка, така че резонира добре с личните вярвания на Греъм за воденето на по-отговорен и етичен начин на живот - убеждението й за необходимостта от това е още по-силно след като стана майка миналата година. 

„Преди да родя, хората ми казваха, че животът ми ще се промени и той наистина се промени, промени се изключително много", казва тя. „Аз не съм типа момиче „купувай заради самата покупка", но промяната от майчинството ме накара да осъзная, че да бъдем много внимателни и осъзнати в избора си е нещо, което всички трябва да правим". Личните й съвети как се постига устойчивост следват >>>

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ ВИНТИДЖ

"Често пазарувам от онлайн магазини втора ръка. Както се казва, боклукът на един е съкровище за друг. Обичам дрехите втора ръка, независимо дали са малко използвани или нови, защото много от тези дрехи са вече носени, оформени и разтъпкани, така че прилягат невероятно. Аксесоарите втора ръка също са перфектни, тъй като пасват върху всичко. Току-що си купих любима чанта на Dior от луксозния сайт за препродажб therealreal.com и тя е всичко, което търсех: достатъчно пространство, за да побера малко храна и играчки за Исак, както и всички останали неща, и ме кара да се чувствам изискано, когато я нося. Не е задължително чантата да е нова."

НЕ СЕ СТРАХАЙТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ВИЗИИТЕ СИ 

"Влагането на по-малки суми в гардероба ви с идеята, че това, което купувате, ще се носи дълго и е висококачествено, е добро решение. За много капризни жени обаче тази опция не съществува, така че те вероятно ще достигнат до това убеждение по-трудно. Аз обаче, когато намеря нещо с високо качество, добра кройка и знаейки, че ще продължи да е актуално дълго време, го купувам - често повече от веднъж – защото знам, че ще го нося отново и отново." 

НОСЕТЕ ДРЕХИ, КОИТО СЕ СЪЧЕТАВАТ ЛЕСНО И ПАСВАТ НА ВСИЧКО

„Инвестирайте в класически, добре ушити модели. Един такъв пример, който обичам много, и който носех преди да забременея, през цялата бременност и все още нося сега през лятото, е моята риза с копчета R13. Толкова е лека, можете да я завържете и да се почувствате малко секси, или да я носите с костюм. Имам три бройки от една и съща бяла риза, която нося постоянно в ротация, защото Исак има толкова лепкави малки ръце - ако хапне плод, играта свършва - но материалът е толкова добър, просто поставяте малко средство за отстраняване на петна и отново е като чисто нова. Ще ги нося с години. Също така обичам това, което дизайнерът в Khaite прави - нейните пуловери са толкова качествени и удобни, че определено са „вечни". Става въпрос за разумно харчене на парите ви. Винаги можете да използвате аксесоари, като бижута, за да освежите визията. За това не са ви необходими десетки килограми дрехи в гардероба."

ИЗСЛЕДВАНЕТО Е КЛЮЧОВО

"Подгответе домашното си. Проучете марките и това, което носите от тях, за да сте сигурни, че сте в крак с техните ценности. Това е наистина важно. Аз бях привлечена от работата с Pandora, защото виждам невероятните усилия, които полагат за създаването на устойчиви бижута и това ме плени."  

ИНВЕСТИРАЙТЕ В БИЖУТА-СЪКРОВИЩА 

"Сватбеният ми пръстен определено е модел "завинаги ". Съпругът ми го изработи по поръчка при местен бижутер в Бруклин докато живеехме в Park Slope, така че, освен всичко друго, той носи и невероятни спомени. Баба ми също ми даде много свои бижута, тя има някои комплекти, например перли, с които ще я запомня, защото винаги ги носеше - бяха подарък от дядо ми. Самата идея, че тя ги е носила, е най-уникалният подарък." 

МИСЛЕТЕ ДВА ХОДА НАПРЕД

"Помислете поне два пъти дали наистина имате нужда от нещо. Може да видите в магазина или онлайн нещо, което наистина искате и имате желание да получите, но да бъдем по-устойчиви за мен е да купуваме само неща, които истински обичаме и за нас са ценни. Когато пазарувате онлайн, някои компании ще имат изскачащи прозорци: „Побързайте, имате само 10 минути да купите това", но не се поддавайте. Ако го купувате само защото времето изтича, всъщност то не ви трябва." 

НЕ ИГНОРИРАЙТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРИДОБИВКИ

"Опитайте да "пазарувате" от собствения си килер. Това е нещо, с което всички се сблъскахме по време на пандемията. Създаването на различен външен вид от нещата, които вече притежавате, наистина удовлетворява и спира импулсивните покупки. Наскоро се посъветвах с Мари Кондо (известен моден консултант) и извадих всичко от гардероба си, след което сложих обратно нещата, които наистина искам, дреха по дреха. Всичко останало натрупах на купчини - за препродажба и раздаване. Беше супер полезно. След това с Мари формирахме от останалите в гардероба неща отделни цялостни визии, вие можете да го направите с приятел. Наснимахме визиите, за да си напомням какво с какво си подхожда. Много от нас нямаме време да помислим какво искаме да облечем – аз, например, понякога имам само 10 минути, за да се приготвя сутрин, но тази хитринка ме спасява."

ИЗБЯГВАЙТЕ ЕДНОКРАТНИ НАЙЛОНОВИ ПЛИКОВЕ

"Носете торби за многократна употреба - можете да си вземете наистина малки и сгъваеми, които просто се плъзгат в дамската ви чанта. Опитваме се да бъдем от семействата, които носят тези чанти, когато и да отидат до магазина за хранителни стоки. Това е малка промяна, но има огромно значение." 

More Shopping