Следва

5 тренда при дамските чанти за 2021, които си заслужават да почетем

Vetements, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Тази марка... излъчва такова величие, че се чувстваме късметлии да сме й съвременници  

Runway преди 2 години

Фон на пролетната колекцията на Vetements за 2022-ра е познат на потребителите на фотошоп - това е фонът, на който графичните дизайнери си вършат работата, и едновременно е чист намек за това какво има в главата на съоснователя на бранда - Гурам Гвасалия. В Zoom разговор от Цюрих с колегите от Vogue той признава, че много мисли за нашето цифрово съществуване: "Започнах да се питам: Какво е реалността днес? Ние живеем в 2D свят; но въпросът е дали, докато скролваме през Instagram, светът е фотошопиран или е истински? Консумираме ли интернет или той консумира нас?“


Vetements, Fall 2021, READY-TO-WEAR


Ние може и да гледаме с копнеж към Силициевата долина, но нейните дигитални продукти ни държат в хватка по-силно от всякога. Оплетени жици, сървърни мотиви и компютърен шрифт точно като от Матрицата (навременна справка, все пак Матрицата 4 излиза тази година) се смесват с пикселирани саламандри и цветни отпечатъци, толкова ярки, че почти светят връху дрехите. Тази колекция не се отклонява далеч от изходния код на Vetements. Небрежните на вид кройки, силните линии на раменете, флоралните рокли, пухените якета и парките тип дъждобран - всичките са си тук. Виждаме готини интелигентни лозунги: "Дяволът не носи Прада“, например, както и принтове с пламък върху рокля и ботуши, наред с други по-спортни дрешки, подобно на миналото ревю.

Суровата и автентична енергия на Vetements е неразделна част от успеха на марката от day one. Какъв е проблемът с 2D света ни? Не е 3D. Гвасалия казва по повода: "100% се връщаме в момента, в който можем да пътуваме, във всеки един смисъл“. Т.е., целта ни, според гениалния дизайнер, е свободен поглед и свободен ум. Облечени в тези дрехи.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.