Следва

Меденият месец на младоженците Борис и Кари Джонсън

We Love: 14 университетски кадъра на Уилям и Кейт

Да се влюбиш в състудент е класика в жанра. В някои случаи, класиката е приказна, дори кралска. Катрин Мидълтън и принц Уилям учат заедно в Сейнт Андрюс, там именно пламва и любовта им. Действието се развива преди 20 години

Celebrities преди 2 години

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са на обиколка в Шотландия, с една много специална спирка в маршрута - мястото, на което се срещат преди 20 години. Пристигайки на север, Уилям произнася трогателна реч, в която споменава специалната им връзка и признава любовта си към Кейт, която произхожда от шотландската област Файф. „Джордж, Шарлот и Луис вече знаят колко е скъпа Шотландия и на двама ни, и започват да градят свои собствени щастливи спомени тук“, добавя принцът.

Университетът в Сейнт Андрюс прие отново бившите си студенти, вече с различен статут. Преди две десетилетия внукът на кралицата и мис Мидълтън живеят в общежитието на Сейнт Салватор, което учениците наричат ​​„Сали“ буквално няколко стаи един от друг.

Снимките от колежа на Уилям и Кейт ни ги показват млади, спортни, много красиви, фокусирани върху обучението си и изпълнени с надежда. А на финала - и прегърнати.  

Уилям на първия учебен ден

Бъдещият престолонаследник е хванат в крачка, вървящ към университета Сейнт Андрюс в първия учебен ден през септември 2001 година. Облечен в обикновени дънки, риза и син джъмпер, принцът е придружен от татко си. 

Далече от дома

Тук Негово Височество е заловен да клечи пред стелаж за списания. От университетския му период е известно, че Уилям е голям фен на мотоциклетите и често търси публикации на любимата си тема. Като не ги намира, принцът решава да вземе The Economist и The Field, списание за селски живот.

Кейт на модния подиум

Известно е, че мис Мидълтън и принц Уилям поддържат приятелски отношения дълго време. Понякога Кейт се преструва на приятелка на Негово Височество, за да го предпази от фенките,  но тогава това е просто майтап. Моментът, който обръща нещата, е благотворително модно ревю в края на първата година в университета. Катрин привлича вниманието на принца, появявайки се на модния подиум в полупрозрачна рокля. Междувременно Уилям е платил £ 200 за билет, за да седи на първия ред. 

Дизайнерът Шарлот Тод, която похарчва 30 паунда за направата на смелата копринена рокля, в крайна сметка я продава по-късно на търг за 78 000 лири, макар че по-рано е заявила, че няма намерение да продава станалата историческа дреха. 

Промяна на специалността

Смята се, че именно Кейт убеждава Уилям да не напуска университета през първата година, когато той изпитва съмнения относно избраната специалност. Като приятел, тя убеждава принца да смени профила си от История на изкуството на География и всичко завършва добре. По средата на следването Уилям признава, че е доволен от решението. Тази снимка е направена в навечерието на 21-ия рожден ден на принца.

Нови приятели

Както всеки студент, Уилям и Кейт прекарват свободното си време с нови приятели, понякога отбивайки се в някой близък бар. На тази снимка най-големият син на принца на Уелс е хванат да играе билярд със състудент. 

На плажа

Предимството на шотландския университет, избран от сем. Кеймбридж, е близостта до плажа.  Уилям многократно е сниман на брега, например с топка за ръгби.

Или докато се кефи на сърфа. Страст, на която се отдава от все сърце през последната година в университета. 

Капитан на отбора

Негово Височество обожава водната топка, дори е капитан на отбора в университета. За феновете на бъдещия крал участията му в игрите неизменно остават най-важното притегателно събитие.

Специална договорка с пресата

Когато Уилям постъпва в университета, пресата обещава да не го притеснява до края на обучението, за да може Негово Височество да живее нормален живот и да се тревожи само за следването си. Въпреки това, от време на време принцът се съгласява на официални медийни прояви. В последната година в университета, Уилям участва в продължителна фотосесия в библиотеката на учебното заведение и в общежитието Сейнт Салватор. Пред камерите бъдещият наследник изглежда хем небрежен, хем усърден. „Левичарите имат по-добър мозък“, казва той тогава.

Обикновено момиче

Кейт има много по-голям късмет в този смисъл, въпреки че папараците се усещат и започват да я дебнат. Все пак тя постепенно и почти неуловимо се намества на позицията "много близка" до принца, и фотографите чакат всеки удобен момент да направят удар, щраквайки я, а най-добре - придружена от Уилям. На повечето снимки от онова време, все пак, мис Мидълтън, когато е извън университетските стени, е снимана от родителите си (включително и на тази).

Малко преди дипломирането

На тази снимка бъдещата херцогиня на Кеймбридж е заедно с баща си Майкъл Мидълтън в деня на дипломирането. Баща и дъщеря минават през магазина, преди да се опътят към подготовката на церемонията.

Завършването

Поради факта, че Уилям и Кейт учат заедно, се оказва, че няколко члена на кралското семейство присъстват накуп на дипломирането на мис Мидълтън. Нейно Величество, херцогът на Единбург, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол са там, за да подкрепят Уилям, който взима магистърска степен по география с отличие. След като взима дипломата си, той заминава на самостоятелно посещение в Нова Зеландия.

За разлика от любимия, мис Мидълтън не променя специалността си и взима степен по История на изкуството, макар и с малко по-ниски бележки. Впоследствие за Катрин ще се говори като за първата британска кралска булка, чиято зестра е под формата на диплома за висше образование. 

Гаджета

Една от най-ранните известни снимки на двойката е направена от семейство Мидълтън, дошли да подкрепят дъщеря си на завършването. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.