Следва

Любовта е факт: Дженифър Лопес и Бен Афлек се гушнаха публично

Меденият месец на младоженците Борис и Кари Джонсън

След интимната им тайна сватба в събота, министър-председателят и новата му булка отлагат грандиозните празненства за следващото лято

 

Love преди 2 години

Множество сгодени двойки си дават сметка, че пандемията  проваля плановете им за сватба и, или избират някакво камерно събитие, или отлагат за по-добри дни, когато може да се разгърнат в пълния си блясък.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс избраха  интимна трактовка за собствената си сватба през уикенда, с планове за по-голямо тържество - плюс забавен меден месец - следващото лято (Четете още: Коя е Кари Саймъндс, годеницата на Борис Джонсън). 

Според Telegraph, няма да има гръм в рая и семейното блаженство на премиера е гарантирано. Той се върна на на работа след сватбата и краткия уикенд, който си даде двойката. На фона на непрекъснато развиващата се ситуация с коронавируса, да не говорим за усложненията от ограниченията за пътуване, младоженците се очаква да отложат медения си месец до лятото на 2022 година.

Говорител на Даунинг Стрийт потвърди в неделя, че двойката е сключила брак на „малка церемония" в катедралата Уестминстър, в съботния следобед на 29 май. И уточнява, че младоженците ще празнуват отново с приятели и семейството си през лятото на 2022 г. Според Mail on Sunday, 30 гости са присъствали на скромното Covid-friendly събитие, и затрогващата католическа церемония, отслужена от отец Даниел Хъмфрис.

В неделя излезе снимка на младоженците, на която премиерът и неговата булка са в градината на Даунинг стрийт 10 след церемонията, а Кари е облечена в ефирна бяла рокля и гирлянд от цветя. Даунинг Стрийт не дава повече подробности относно самоличността на 30-те присъстващи, въпреки че Стенли и Рейчъл Джонсън, бащата и сестрата на Борис, са сред тях.

"Сън" съобщава, че подробностите за тайната сватба се пазят строго и за тях дори не са информирани старшите сътрудници на Даунинг Стрийт. „Вътрешен човек от номер 10" казва пред Telegraph, че това е „пълна изненада" и допълна, че изразяват „пълното си възхищение" от това как събитието се пази в тайна, добавяйки: „Няма никакъв теч на информация".

Съобщава се, че посетителите са помолени да напуснат катедралата малко след 13:30 ч., а половин час по-късно Кари пристига с лимузина, за да размени обетите си с премиера. След церемонията младоженците отбелязват крайъгълния камък в отношенията си с малко, съвместимо с Covid тържество в градината на Даунинг Стрийт.

Източник, присъствал на събитието, издава пред Telegraph, че на гостите им е вменена „total omertà" (код за мълчание, използван сред мафията), за да останат детайлите поверителни. Съобщава се, че персоналът, работещ на рецепцията, подписва споразумения за повирителност, които включват „обширен" списък с подробности, които трябва да се пазят в тайна. Вестникът добавя, че освежаващите напитки включват кани от Pimm's, които се сервират на гостите в градината.

Впоследствие музикантите са заснети да напускат номер 10 в събота вечер, като вестникът добавя, че забавлението е осигурено от триото за акустична китара и цигулка, Fiddlin 'About. Познати като „динамична акустична пътуваща група", музикантите свирят преди време и на  херцога и херцогинята на Съсекс, а уебсайтът им обещава, че: „Ние можем да изпълним всички ваши любими класики, както и актуални хитове в нашия напълно уникален стил, с участието на вокални хармонии, акустични китари и нашите виртуозни цигулки". В репертоара им е и парчето Brown Eyed Girl на Ван Морисън, което Борис избира за един от своите дискове на Desert Island на BBC Radio 4 през 2005 г.

The Sun съобщава, че двойката ще "отпразнува сватбата си" следващото лято, като вече е изпратила картички с резервирана дата на събитието 30 юли 2022 г. Всичко е планирано съобразно с мерките покрай локдауна и решението на министър-председателя да облекчаване на "пътната карта". Ограничението за сватби до 30 гости ще бъде премахнато на 21 юни, което означава, че големите събития ще се възстановят незабавно. Източници обаче казват пред Sun, че Борис и Кари избират за следващата година своите пълномащабни тържества и подхождат предпазливо, особено като се има предвид, че вниманието на премиера в момента е фокусирано върху продължаващата стратегия за борба с вируса, както и върху икономическото възстановяване на страната.

Въпреки че все още няма потвърждение къде ще се проведе планираното събитие, новинарският информатор спекулира, че идеите включват родното жилище на министър-председателя, Chequers в Бъкингамшир или сафари-парка Port Lympne в Кент, който включва както природен резерват, така и четири-звезден хотел. Кари има връзки в парка поради ролята си на "ръководител комуникации" на фондация The Aspinall, която се занимава с опазването на застрашени видове. 

Неназован източник уточнява прид Sun, че: „Би било хубаво Chequers да присъства поне веднъж в новините по щастлив повод." Собствената селска къща на премиера обаче, в бившия му избирателен район Хенли, Оксфордшир, вероятно не е сред допустимите опции, тъй като сега е отдадена под наем. Съобщава се, че пасторалната къща Old Farm близо до Thame сега носи поне 50 000 британски лири годишно приход от наем, според регистрите на Commons, като е спазарена от агента за недвижими имоти Strutt & Parker за 4250 британски лири на месец.

Семейство Джонсън имат и семейна ферма и земя в Девън, въпреки че никой не допуска, че мястото ще бъде избрано. По същия начин Кари има роднини в Италия, но голямо тържество в чужбина вероятно ще бъде непрактично в светлината на продължаващите усложнения за пътуване. Друг вариант за церемонията е и самата "Даунинг Стрийт" 10, която има множество просторни помещения и огромна градина, и може да бъде перфектен домакин на доста партита.

Говорител на двойката отказва да коментира „частното семейно събитие". Двойката е първото премиерско семейство без официален брак, което живее на Даунинг Стрийт, откакто Борис става премиер през юли 2019 г., преди годежа им по-късно същата година. Той е и вторият британски министър-председател в историята, който се жени, докато е на поста, само с един предшественик и събрат по съдба: лорд Ливърпул, който се жени за втората си съпруга Мери Честър през 1822 г.

Борис и Кари са забелязани за пръв път заедно на събитие за набиране на средства през 2018 г. Смята се, че премиерът прави предложението за брак скоро след победата си на Общите избори през декември 2019 г. по време на празник в Mustique. Пътешествието им до Карибския остров понастоящем е обект на спор дали е финансирано в разрез с правилата от дарители на консервативната партия, на фона на спекулации кой всъщност плаща пътуването.

Годежът на двойката е обявен пред обществеността в края на февруари 2020 г., заедно с новината за бременността на Кари с първото им общо дете. Техният син, Уилфред, се роди  през април, само седмици след като Борис бе хоспитализиран с Covid-19. Наследникът получава презимето Николас в знак на почит към двама от лекарите, които се грижат за премиера в болницата.

More Love