Следва

News Екстаз: Много мода, много изкуство и гола Гуинет Полтроу за разкош

5 супер крими-сериала за тези, които обичат Mare of Easttown

За феновете на криминални драми със силни женски героини, следва селекция от пет отлични телевизионни сериала в контекста

Movies & TV преди 2 години

"Върхът на езерото"

Сериалът е от носителката на Оскар Джейн Кемпиън. В първия сезон Елизабет Мос играе главната роля. След изчезването на бременно 12-годишно момиче, нейната героиня, уморена от живота на детектив, се завръща в родния град в провинция Нова Зеландия, със собствените си скелети в гардероба, за да разследва престъплението. Top of the Lake е завладяваща поредица с феминистки нюанси, която се превърна в истинско откровение през 2013 г. и издържа изпитанието на времето цели осем години.


Ще има ли втори сезон на "Мер от Ийсттаун“?


"Остри предмети"

Ако искате спектакъл, тъмен като Mare of Easttown, но с южен готически обрат, Sharp Objects е перфектен. Ейми Адамс блестящо изиграва ролята на Камила Прикър - журналистка, която се завръща в родния си град в Мисури, за да пише за скорошно убийство - и в същото време се справя с миналото си. Мощен психологически трилър с неочаквани сюжетни обрати и ярки роли. Особено ще ви стресне зловещата Патриша Кларксън в ролята на светска мама.  

„Отмяната“

Истински хит на HBO от миналата година, шоуто е от ветерана Дейвид Е. Кели, който стои зад хитовия криминален сериал LA Law от 90-те и зад "Големите малки лъжи" - все бляскави и драматични истории за кошмарите в богати и успешни семейства. В „Отмяната“ той се връща към любимата тема, в което му помагат отличното актьорско дуо Никол Кидман и Хю Грант. Героите им са идеалното семейство: психологът Грейс Фрейзър (Никол Кидман), съпругът й, онкологът Джонатан Сакс (Хю Грант) и синът Хенри. Случва се убийството на младо момиче, героят на Хю Грант е обвинен в това, а ние във всичките осем епизода се чудим - той ли е наистина?

"Щастлива долина"

Това е сериалът, който прилича най-много на Mare of Easttown като тон и повествование.  Happy Valley е британска криминална драма, която се развива в провинцията - този път в бивш минен район в Западен Йоркшир. С участието на британската телевизионна звезда Сара Ланкашър, която играе разстроен, но упорит полицай, който разследва гадно отвличане, едновременно търсейки мъжа, изнасилил някога дъщеря й. Поредицата се занимава със сложните теми за социалното неравенство, пристрастяването, самоубийствата и сексуалното насилие, но се занимава с тях с фина чувствителност и невероятна проницателност.

Broadchurch (Убийство на плажа)

Британската криминална драма Бродчърч се развива в предградията на Филаделфия и има много общо с Мер от Ийсттаун. Поредицата разказва подобна история за това как едно убийство може да разтърси сплотената общност и да накара почти всеки да изглежда заподозрян. С участието на Оливия Колман в убийствено добра форма и партниращ й бившият Doctor Who Дейвид Тенант. Актьорите спечелиха BAFTA за ролите си на детективи, разследващи смъртта на 11-годишно момче в селския Дорсет.

More Movies & TV