Следва

Яке за море

Ето я новата колекция на Bottega Veneta - Wardrobe 02

Basic гардеробът на Даниел Лий

 

All fashion преди 2 години

Даниел Лий, креативен директор на Bottega Veneta, с право може да носи титлата Главен  изобретател на модни бестселъри - той кара дори най-ангажираните консерватори да харесват гумени чепици и нито един гардероб на уважаваща себе си модна личност не може да мине без чантата му на баклавички. Днес дизайнерът представи новата колекция Wardrobe 02, развивайки концепцията си за перфектния гардероб за всички случаи. Съветваме всички фенове на марката да започнат да разглеждат новитe модели сега - много скоро те ще бъдат пуснати в продажба и със сигурност знаем, че ще бъдат разпродадени в първите няколко (две, максимум) седмици. 


Double Trouble: ефектът Bottega


По традиция новата колекция има много и в разни цветове лицева и изкуствена кожа - в папагал-оранжево, зелено като пролетна трева и лимончело; все същите вталени силуети и любими модели чанти в цветовете на дъгата. Същата прилепнала дълга рокля, обсипана с пайети, само че този път в сребро и злато, и същите костюми от туид, като най-добрата униформа без значение от пола. Основната разлика между Гардероб 02 и други колекции на италианската модна къща е изобилието от пера. Разглеждайки обемните костюми и панталони в ярки цветове на Bottega Veneta, отново се убеждаваме, че обличането е изкуство, скъпо, наистина, но неограничено откъм творчески възможности. (Четете още:"Салонен лукс: новата рекламна кампания на Bottega Veneta - Пролет/Лято 2021")

„Трябва да живеем пълноценно“, съветва Даниел Лий, обличайки съвета си в кадифе, пайети, пера и ярки нюанси, които вече са толкова популярни, колкото и супер елегантните му базови неща. Благодарение на Даниел Лий облеклото е изкуство, облеклото може да се превърне в представление и да отрази позицията ви за живота. Доказателството идва със снимките от лукбука - в допълнение към модела Анна Евърс, герои в него са хора с различни творчески професии. Сред тях виждаме рапъра Скепта, диджея Трики, актрисата Валерия Голино, балетната звезда Робърт Боле, британския режисьор Андреа Арнолд, певицата Кензи, кънкьорката Оуми Джанта, Малачи Кирби, когото познаваме добре от Black Mirror и други герои на нашето време. Гардероб, съобразен с времето и едновременно над времето, е нещото, което ни позволява да не се страхуваме да бъдем себе си. Точно такъв прави Даниел Лий за нас. Ужасно скъп, но вечен. 

 

More All fashion