Народният Театър тръгва на най-голямото си турне от 100-годишния юбилей насам

Народният Театър тръгва на най-голямото си турне от 100-годишния юбилей насам

Шест заглавия и 21 представления ще гостуват в 11 български града в продължение на месец

Народният театър „Иван Вазов“ стартира на 22 юни най-голямото си турне в страната от 14 години насам. Националното турне ще продължи един месец и ще обиколи единадесет български града с шест от най-хитовите заглавия в репертоара на театъра. Публиката ще види общо 21 представления на спектаклите „ДВУБОЙ“, „КАРАКОНДЖУЛ“, „ПЛАЧ НА АНГЕЛ“, „ЛЮБОВНИКЪТ“, „О, ТИ, КОЯТО И ДА СИ...“ и „БОНБОН“.

Между 22 юни и 23 юли националното турне ще премине през 12 български града - Варна, Добрич, Шумен, Сопот, Пловдив, Габрово, Казанлък, Ямбол, Бургас и Велико Търново, както и на сцената на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Началото е на 22 юни във Варна със спектаклите, посветени на 170-годишнината от рождението и 100-годишнината от смъртта на патрона на Народния театър Иван Вазов – „О, ти, която и да си...“ и „Двубой“.

В „О, ТИ, КОЯТО И ДА СИ...“ – лиричен колаж по спомени, стихове и писма на Вазов от Мирела Иванова, публиката ще види Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов. Режисьор е Бойка Велкова. Освен на 22 юни във Варна, спектакълът ще гостува и на 2 юли в Пловдив. Представлението има награда „Аскеер“ за музика на Теодосий Спасов.

"ДВУБОЙ“ по едноименната творба на Иван Вазов – под режисурата на Мариус Куркински, събира съзвездие от актьори: Пламен Димов, Павел Иванов, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Албена Колева, Радина Боршош, Аня Пенчева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев. Спектакълът може да се гледа на 23 юни във Варна, на 30 юни в Сопот и на 2 юли в Пловдив.

„ПЛАЧ НА АНГЕЛ“ от Стефан Цанев – спектакълът, който донесе награди „Аскеер“ за водеща мъжка роля на Христо Мутафчиев и за режисура на Стоян Радев, ще гостува на 23 юни във Варна, на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен, на 6 юли – на Варненско лято, на 7 юли в Ловеч на 8 юли в Габрово и на 9 юли в Казанлък.

Отличеният с награда „Икар“ за водеща мъжка на Валери Йорданов моноспектакъл „КАРАКОНДЖУЛ“ по Николай Хайтов също е в програмата на турнето. Той може да бъде видян на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен и на 2 юли в Пловдив. Режисьор е Стоян Радев.

Спектакълът „ЛЮБОВНИКЪТ“ от Харолд Пинтър, който донесе награда „Аскеер“ за водеща женска роля на Радина Кърджилова и за режисура на Деян Донков, ще гостува в Габрово на 8 юли, в Ямбол на 16 юли, в Бургас на 17 юли и във Велико Търново на 22 юли.

Пълната програма на турнето и местата, откъдето може да закупите билети, вижте по-долу.

ПРОГРАМА НА НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ НА НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ – 2021 г.

В А Р Н А
22 юни, 19:00 ч., Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – „О, ТИ, КОЯТО И ДА СИ...“
23 юни, 19:00 ч., ФКЦ, Зала 1 – „ДВУБОЙ“
23 юни, 19:30 ч., ФКЦ, Зала 2 – „ПЛАЧ НА АНГЕЛ“

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.