Роклята на принцеса Маргарет, най-вдъхновяващата сватбена одежда в историята

Роклята на принцеса Маргарет, най-вдъхновяващата сватбена одежда в историята

На 6 май 1960 се състои една от най-елегантните кралски сватби в историята. В голяма степен това се дължи на невероятно красивата тържествена одежда на булката - принцеса Маргарет, сестрата на действащия монарх на Великобритания - Елизабет II. Елегантна, свежа и изключително модерна, по-малката сестра на кралицата от много млада знае точно какво й отива. За празничния ден тя избира моделиера Норман Хартнел - перфектният проектант на булчинската й рокля 

 


Принцеса Маргарет на път към Уестминстърското абатство за сватбата си с Антъни Армстронг-Джоунс, 1960 г.

Истинска икона на кралския стил, не е изненадващо, че изборът на сватбена рокля на принцеса Маргарет влиза в аналите на модната история, вдъхновявайки булките днес със своята простота и елегантност. Може би най-очевидната почит към този безупречен стил отдава снаха й, графинята на Сноудън, която й прави своеобразен реверанс в роклята на Брус Робинс за сватбата си с Дейвид Армстронг-Джоунс през 1993 г., докато дъщеря й, лейди Сара Чато, също избира изчистен дизайн с голо рамо и без украса за сватбената си рокля от 1994 г.  


Сватбената рокля-катастрофа на Принцеса Даяна


За разлика от други булчински рокли, които са сякаш застинали във времето, през което са направени - като роклята от Викторианската епоха с висока яка на принцеса Ан или бохо обликът на принцеса Стефани от Монако от седемдесетте години. За разлика от всички тях, роклята на Маргарет изглежда толкова блестящо модерна днес, колкото и през 1960 г., когато тя се омъжва за фотографа от висшето общество Антъни Армстронг-Джоунс.(Четете още: Флиртът на принцеса Маргарет и Ричард Бъртън изкарал Лиз Тейлър извън кожата й)


Принцеса Стефани


Принцеса Ан

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.