Следва

Alexander McQueen, Fall 2021, READY-TO-WEAR

MM6 Maison Margiela, Resort 2022

Силно се вълнуваме като видим ТОЛКОВА широки дънки (и то с връзки за обувки вместо колан) 

Runway преди 2 години

Спомняме си за недалечното минало и този наш клип от декември 2020, когато се отнася до връзките за обувки... Иначе, взряни в тази колекция, оценяваме вдъхновението от френския сюрреализъм, Бретон и Дали. Историческа справка по темата: в края на първото и началото на второто десетилетие на 20-ти век Андре Бретон, Марсел Дюшан и някои техни приятели - артисти създадават игра, наречена Cadavres Exquis. Правилата са прости: сгъва се лист хартия на четири парченца и всеки художник прави рисунка върху една четвърт, имайки правото да излиза съвсем малко от очертанията на своето квадратче и нямайки правото да вижда какво е нарисувал този преди него. Така, защото повечето пъти рисуват хора, идва името на играта ("Изящен труп") и сто години по-късно Resort колекцията на Margiela. Резултатът и в двата случая е съвместна илюстрация, обединяваща множество творчески стилове, често някъде между фантазия, ужас, комедия и ирония.

Екипът на MM6 решава да си играе на Cadavres Exquis, създавайки колекцията, и всеки дизайнер проектира част от дрехите без изобщо да знае по какво работят колегите му. 22-та резултата са в галерията горе. 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.