Следва

Lunchtime shopping: Панталони, по-къси от дългите, по-дълги от късите

Ugly Chic: поглед в портфолиото с колаборации на Crocs

Ако бъдем принудени да назовем чифт обувки, които са толкова силно атакувани от всички страни, колкото Crocs, ще бъде истинско предизвикателство. Гуменото сабо се появява през 2002-ра като обувка за водни ентусиасти, но бързо се превръща в избор за всеки, който търси комфорт и нищо друго

All fashion преди 2 години

Оттогава обаче, светът на обувките минава през много промени и поради множество причини, консуматорите смегчават мнението си за грозната обувка. Crocs успяват да заковат вниманието на поп културата, благодарение на привличащата вниманието грозота, необичайните колаборации и скока в търсенето на варианти за WFH (work from home) обувки.

Наскоро лейбълът отчете ръст на продажбите на годишна база с 64% (около 460 $ милиона).
През 2017-та Crocs за пръв път излезе на модния подиум за Balenciaga, но това не беше краят на тази необичайна двойка. Модната къща, начело с Демна Гвасалия наскоро загатна за предстоящ Croc на токчета (да, наистина) и не сме сигурни какво да мислим за него... или накъде ще отиде.

Каквото и да мислите по въпроса, все по-разнообразният списък на сътрудниците на Crocs продължава да се увеличава. След скорошното представяне на ароматизираната KFC Croc, със сигурност предстоят още по-причудливи неща, за които едва ли сме готови . И тъй като мнозина се питат какво по дяволите се случва, сме тук, за да проследим най-новите и най-странни колаборации на марката.


Златни Crocs на Оскарите? ДА!



KFC x Crocs

Crocs x Post Malone Duet Max2 clog

В това произведение няма нищо случайно. Post Malone сякаш е точният човек за партньорство с бранд като Crocs. На изражението му просто се чете „Аз нося Crocs и не се срамувам!”. Лесно си го представяме бекстейдж, на летището или на разходка в Ел Ей по чорапи и личните му Crocs, на цена от $140.

Crocs x Justin Bieber x Drew House clog

Второто партньорство на Бийбър и Crocs пристигна през март тази година, като донесе със себе си свеж лавандулов цвят за всички фенове на Джъстин и собствения му бранд Drew House. Той също казва, че обувките "му" трябва да се носят с чорапи за максимален ефект. Нека само допълним, че Виктория Бекъм, като изтънчената жена, която е, беше поласкана, но със сигурност не и във възторг от подаръкът, който младежът й направи по случай рилийза на колаборацията. $142 дължим за чифт.

Crocs x Chinatown Market x Grateful Dead clog

Не за пръв път Леброн Джеймс се появява в Grateful Dead и Chinatown Market мърч, но за първи път обува Crocs. Ако този чифт ще ви накара да се почувствате като истинско MVP, следва да прежалите $75.

Crocs x Diplo clog

По всичко изглежда, че няма недостъпни за колаборация с Crocs. Обувката на Crocs и Diplo носи със себе си масивна гъба и тези, на които диджеят е известен, биха си помислили, че е остроумно. $230.

Crocs x Nicole McLaughlin clog

В 21-ви век има дори Crocs за деня на големия апокалипсис, благодарение на Nicole McLaughlin. Все повече дизайнери насочват кариерата си към практичността, устойчивата мода и преизползването на материали с цел съхранение на ресурсите на планетата, подобно на Nicole McLaughlin. В разгара на Crocs колаборациите, тази се отличава с мисъл. Преобразувани в ботуш, този чифт пристига с фенер, паракорд и карабинер... модерно е да си подготвен за края на света, а подготовката струва $75. Diplo да гледа и да учи.

Crocs x Pleasures clog

Във всяко сътрудничество на Crocs има нещо иронично и закачливо, но Pleasures извежда това на ново ниво с този рентгенов крак върху Croc. Ритейл цената на този чифт е $440.

Crocs x Palace clog

Британският скейт бранд Palace току-що разкри камуфлажен Croc като част от своята лятна колекция за 2021 г. Макар да не виждаме разумното им приложение върху борд, никой няма да остане незабелязан с тях... въпреки камуфлажа. $230

Crocs Classic clog

Това не е колаборация, но простотата на прашната бежова палитра активира същата част от мозъка ни като слайдовете YEEZY. Ако се чудите, това е Crocs еквивалента на чисто бели Nike AF1 и семпли Converse-ки... $50 за абсолютна класика.


Crocs превземат модния свят


More All fashion