Следва

Прожекция на български филми в очакване на големите номинации

Новият MAX с нов главен редактор и нов екип

Италианското мъжко списание MАХ на RCS, издавано в Италия под редакцията на Андреа Роси, обнови през...

Events преди 14 години

Италианското мъжко списание MАХ на RCS, издавано в Италия под редакцията на Андреа Роси, обнови през ноември своя формат, съдържание и екип. Българското издание също се променя визуално и тематично от февруари.

MАХ се връща към големия формат на своето рождение в края на 80-те години (238x335 мм). МАХ е създаден от Паоло Пиетрони преди почти 25 години.

Сегашната визия и формат са подготвени от творческия директор Джовани Русо, който живее в Ню Йорк. Съдържанието също е обновено.

Списанието започва с раздела HOT: новини, очаквани събития и любопитни факти от цял свят. В централната част: репортажи, разследвания, PEOPLE, FASHION и IDEE. В края на списанието е разделът TIMEOUT: музика, кино, книги, модни елементи, пътешествия и технологии.

Българската версия на МАХ има повече за четене и се набляга на добрата фотография.

Новите лица в екипа на МАХ:

Главен редактор е журналистът Георги Тошев, познат от авторските поредици „Другата България” и „НепознатиТЕ” по Би Ти Ви. Той е бил част от вестниците „24 часа”, „Континент” и „Дневник”, списанията „Лик”, „Едно” и други. Работил е за RFI, BBC и други световни медии. Има над 30 документални филма. Автор е на книгата „Невена Коканова: Коя съм”.

"Шон Пен е на корицата на моя първи МАХ.
Избрах го, защото той олицетворява за мен промяната.
Лошото момче на Холивуд се превърна в мъж с позиция.
Пен е доказателството, че всеки мъж има своите силни и слаби моменти. Но само от него зависи как ще продължи по пътя си, за да бъде герой поне в собствените си очи.
Шон Пен е герой днес в очите на милиони хора – почитатели, критици, политици, колеги. Защото доказа, че има хъс да се променя."

Известният фотограф Павел Червенков е човекът, който консултира визията и фотографиите в МАХ. Той работи за най-добрите български списания, част е от екипите на „Егоист” и „Его”, работи в рекламата.

Николай Стойнов е новият редактор в екипа. Има участие в първите 45 броя на списание MAXIM – отначало като редактор, а след това и като зам. главен редактор. Работил е също така няколко години като копирайтър в две от най-големите български рекламни агенции, както и като сценарист по няколко телевизионни проекта по Нова тв и Про.бг.

Лиана Димитрова е поканена да направи новия дизайн на МАХ.
Тя е художник и графичен дизайнер по образование. Завършила е НХА. Специализирала е в Италия и Испания. Живяла е и е работила в Канада. Прекарала е детството си в Африка. Занимава се активно със съвременно изкуство.

Веселин Йорданов е най-известният български дизайнер на мъжка мода. Работил е за модна къща „Гре” в Париж. Създава колекциите на Rollmann и Capasca. След известна пауза и отново се връща в екипа на МАХ, този път като моден консултант.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?