Следва

Кание Уест влюбен в Ирина Шейк отпреди сватбата с Ким Кардашян

Ода на забавлението: новата интериорна колекция на Gucci

Романтична е! 

All About Life преди 2 години

През 2015 г. Алесандро Микеле, като прясно назначен креативен директор на Gucci, увери нас, обожателите на марката, че "начинът, по който се обличаме, наистина е начинът, по който се чувстваме, това са още нещата, които четем, и изборите, които правим. Това искам да вложа в Gucci." Той вече е абсолютна еманация на това верую и сега, когато вече брандът има ресторант със звезда Мишлен, огромна градина и филм с участието на Лейди Гага, Микеле продължава да движи нещата към максимален успех, съзнателност и красота. Най-новата home колекция на бранда е част от това "случване на себе си".


Тоалетите на Лейди Гага от снимките на House of Gucci - има такъв моден Олимп


Озаглавена "New Romantics“, новата колекция от домашни красоти Gucci - налична на gucci.com и в бутици по целия свят - е ексцентрична Ода на забавлението, смеха и приключенията, които светът няма търпение да прегърне това лято. Сервизите (божествени!), от десертни чинийки до такива за паста, са изработени от Ginori 1735 (известно флорентинско ателие за керамика, което марката купува през 2013-та) и украсени в поредица от знакови за марката мотиви, като сюрреалистичното "Звездно око“ и златната пчела. Новите комплекти вилици и лъжици са с издълбани лъвски глави - процес, толкова сложен, че приборите преминават през 20 производствени етапа. Други странности за трапезата ни, от супени купи до чайници, идват окъпани в прочутото лого на къщата. 

Възглавниците от колекцията са култов колекционерски артикул и супер максималистични. Флорален принт с розови пискюли, тигрова глава, избродирана върху тартан, божури в пастелни цветове. Други елементи, които надграждат колекционерския интерес към колекцията са табуретките и столчета за крака, тапицирани с "пчелен" жакард, сгъваемата маса тип рибарско столче и стойката за списания, украсена с октопод.


Бивш дизайнер от Gucci прави божествени възглавници и покривки


Дори и най-малките предложения се изпълнени с убийствен артистизъм. Свещите Gucci, изляти в цветно опалено муранско стъкло, са вдъхновени от бурканчета с лекарства в аптеките от края на 19 и 20 век. И това са само декоративните акценти; табуретките и столовете са тапицирани с извънземен жакард, а тапетите - със смели геометрични щампи. Gucci, никой не може като теб... Ела ни на гости! 

Четете още: Rosenthal & Versace: всичко за най-важната, помпозна, елегантна порцеланова колекция

More All About Life