Следва

Петъчна доза секс: Анастасия Караниколау, ндп-то на Кендал и Кайли

Оперната певица, възпитаничката на Харвард и вторият джентълмен на Германия: кой кой е от съпрузите в Г-7

Изключително интересен каст...  

Celebrities преди 2 години

Кари и Борис Джoнсън

Днес, с домакин Великобритания, започва тазгодишната среща на върха на Г-7. Датите са 11-13 юни, мястото - Корнуол, а нашата задача - да разгледаме отблизо партньорите на присъстващите световни лидери, които почти изцяло са от мъжки пол. 

Всички погледи ще бъдат насочени към британския еквивалент на първата дама, третата съпруга на премиера Джонсън, Кари. По-рано известна като „приятелката" и „Принцеса Нът Нът", със сигурност може да се каже, че г-жа Джонсън се издига в ранг преди световната среща на върха, предвид официалната си сватба с премиера преди дни (четете още: Меденият месец на младоженците Борис и Кари Джонсън). Но веригата "Първа дама" е социално минно поле със съпрузи от всякаква религия, възраст и произход. Ето как да навигирате гладко в него.  

Странната двойка

Сред ветераните е французойката Брижит Макрон, въпреки че присъстващите трябва да се погрижат да не я наричат ​​така, тъй като г-жа Макрон е много по-възрастна от съпруга си (четете още: Ваканцията на известните: на Лазурния бряг с френския президент и съпругата му).

Епитетът на първата дама също е малко натоварен, тъй като мосю льо Президент се опитва, но не успява да даде на съпругата си официални правомощия, включително собствения си бюджет. Безопасна тема на форума днес, утре и другиден би била как да се справим с образователната криза след локдауна. Брижит е учителка, а Франция, подобно на Великобритания, използва закриването на училищата като мярка за ограничаване на инфекциите. 

Златната двойка

Със своите буйни, ягодово руси кичури, Софи Грегоар е канадската Кари за красивия си съпруг, министър-председателят Джъстин Трюдо (дори превъзходната Мелания Тръмп бе показана как се прехласва по него на срещата на върха в Биариц преди две години). Тази майка на три малки деца е ревностен защитник на равенството между половете и бивша телевизионна и радио личност. Добър ход: поздравете я за работата й за правата на момичетата и жените, особено в борбата й с хранителните разстройства. Не споменавайте: участието й в миналогодишния благотворителен скандал WE. 

Колегите католици

Ким Юнг Сук, първата дама на Южна Корея, е с десетилетия по-възрастна от г-жа Джонсън, но двете изглежда имат много общи неща. Оперната певица Ким и съпругът й, президентът Мун Дже Ин, са католици (Ким е покръстен). Подобно на г-жа Джонсън, Ким Юнг-сук много обича кучетата, като осиновява няколко изоставени малки през годините. Веднъж тя получава чифт бели севернокорейски малки кученца като мирно предложение от диктатора Ким Чен-ун. Кученцета са транспортирани през силно укрепената демилитаризирана гранична зона до президентската Синя къща на Южна Корея.  

Американската супер жена

Новата първа дама на Америка д-р Джил Байдън е работещ професионалист. Твърди се, че е първата в историята на САЩ, която заема платена длъжност, докато съпругът й е президент. Тя е професор-лингвист, автор на няколко книги, включително бестселър мемоари. Госпожа Байдън вече има опит в служебните задължения в Белия дом от годините на Джо Байдън като вицепрезидент (2009-2017), когато пътува до над 40 страни, застъпвайки се за образованието на жените и финансовото им овластяване. Нейният възрастен съпруг може да е кръстен „Сънливия Джо" от политическите си врагове, но енергичната му и успяла съпруга компенсира всеки недостатък.

Не забравяйте да преброите столовете...

Урсула фон дер Лайен (родена Албрехт), председател на Европейската комисия, се омъжва за също толкова аристократичния Хайко фон дер Лайен през 1986 г. Двойката има седем деца - подвиг, достоен за Кръст за храброст. Лекар като Урсула, Хейко е медицински директор на Orgenesis Inc., със седалище в Джърмантаун, Пенсилвания. Компанията е специализирана в персонализирани клетъчни и генни терапии (CGT). Обсъдете: впечатляващата скорост на разпространението на германската ваксина или първото внуче на двойката, родено през май (на Деня на Европа, разбира се). Не питайте нищо за: неговите възгледи за острата реакция на Урсула в списание Foreign Policy. 

„Вторият джентълмен" на Германия

Съпругът на канцлера Ангела Меркел, Йоахим Зауер, вероятно няма да се зарадва на обиколка за луксозен шопинг. Водещ учен и професор в берлинския университет „Хумболт", Зауер е член на Кралското общество в Лондон, чест, споделена с подобни на Стивън Хокинг и Илон Мъск. Неговото странно звучащо обръщение е „Втори съпруг / джентълмен на Германия", тъй като партньорът на германския президент официално е на първо място. Работлив, срамежлив, той не е от хората, който ще помахат на камерите, за да подкрепи жена си. През годините немските вестници се забавляват много с фамилията на Зауер, която наистина се превежда като „кисел". 

Закачалката за дрехи

Дженифър „Джени" Морисън, съпругата на австралийския премиер Скот Морисън, е бивша медицинска сестра, която не оставя трайни отпечатъци в обществения живот, вместо това се опитва да живее възможно най-нормален живот с двете си деца. Тайно оръжие: Джени има удивителен талант за мода и експерт в популяризирането на австралийски дизайнери. 

Тъмният кон

Освен да посочи, че Марико Суга е съпруга на японския премиер Йошихиде Суга, страницата на Марико в Уикипедия съдържа само едно изречение: „Тя е сестра на един от колегите на съпруга й". Нека сега поговорим за неписаната страница. Японската преса предлага твърде малко друга ценна информация. (Имат трима пораснали синове. Тя избира вратовръзката за обявяването на кандидатурата му). За разлика от много други двойки по пътя към Корнуол, съпругът й е описан като също толкова резервиран, така че очаквайте много неудобни мълчания. 

Мона Лиза

Дискретна и аристократична, Серена Капело или „Серенела" за най-близките си приятели, често е наричана„невидимата съпруга" в италианските медии. Тя е омъжена за последния министър-председател на Италия - Марио Драги - от половин век, но малко се знае за нейната личност или политически предпочитания. Профилът на италианския Vanity Fair по-рано тази година разкрива малко повече от тази много дискретна дама, но, разбира се, не повече от страстта й към английската литература и кучетата. 

Политическото животно

Амели Дербодренгиен е партньорката на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Европейската преса я описва като, както се досещате, „дискретна". Амели е политически съветник на високо ниво, добре запозната с протокола на първата дама; съпругът й е бившият министър-председател на Белгия (2014-2019). 

Потенциалното неявяване

Малко вероятно да бъде забелязана със съпруга си Нарендра Моди (очаква се да присъства дигитално поради тежката ситуация в Индия с Covid-19) е отчуждената съпруга на индийския премиер, Яшодабен. Двойката сключва уговорен брак като тийнейджъри в края на 60-те години. Нарендра напуска домакинството след няколко години (някои източници казват, че тя е тази, която решава това). Яшодабен е пенсионирана учителка и силно духовна. Тя отказва да говори лошо за съпруга си, за когото все още е законно омъжена. 

Единствената

Лекар, завършил Харвард и ангел-хранител за най-бедните, първата дама на Южна Африка д-р Чепо Моцепе вероятно ще се разбере блестящо с д-р Джил Байдън. Предшественикът на съпруга й Кирил Рамафоса, бившият президент Джейкъб Зума, има не по-малко от пет съпруги, но, за щастие на дамите от залива Карбис, Чепо не споделя леглото и "трона" си с никоя друга. 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 21 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 22 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.