Следва

Fashion Starter: Адут Акеч, 7 days, 7 outfits

Gabriela Hearst, Resort 2022

С дъх на море... 

Runway преди 2 години

Тя, Габриела Хърст, е креативен директор на Chloé от декември миналата година, от което (за щастие) собственият й бранд не страда, дори напротив - грее и блести като морската вода под юнско слънце, особено тази нова Resort 2022 колекция. 38-те визии, някои от които мъжки, са като модерна интерпретация на "Старецът и морето", най-вече заради многото кашмир, хубавия сетинг, геометричната дантела, а приключенски нюх внасят пуловерите с известни американски исторически и културни забележителности като Йелоустоун и Мачу Пикчу.

А относно нещата, които не виждаме - колекцията е изключително устойчиво осмислена - 49% от материалите са рециклирани или преизползвани, особено денимът, който е изцяло е deadstock (тоест остатъчен от стари проекти и колекции на други марки), всички сандали - израборени от биоразградим корк, заради който не е отрязано нито едно дърво, подметките на ботите са от натурални гуми, а за еспадрилите е използвана пяна от водорасли, която много добре заменя пластмасата. 


Пътят към устойчивата мода на Gabriela Hearst


38-те визии, олицетворение на съзнателността и стиловата прецизност, са в галерията ни. А надолу малко детайли:

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.