Следва

Ваканцията на известните: Кейт Хъдсън с гаджето и двете деца в Гърция

Епичната бракоразводна сага на Бил и Мелинда Гейтс навлиза в нова фаза

Разпадът на 27-годишния брак на милиардерското дуо е източник на драма, който не пресъхва с анонса за случващото се. Следват частните детективи, слуховете за флиртове и изневери, и показанията на бивши служители, които се борят с NDA (клаузата за конфиденциалност)

Celebrities преди 2 години

Разводът на Бил и Мелинда Френч Гейтс след 27-годишен брак и успешно служебно партньорство незабавно се превърна в таблоидна легенда, пълна с палави заглавия, папарашки снимки и трескави спекулации. Почти всеки простосмъртен публикува някакви подробности от горещата раздяла в социалните врежи, да не говорим за медиите. Вътре в Microsoft обаче нещата са зловещо притихнали. Няма официално обсъждане на раздялата: нито обща кампания, нито вътрешни срещи на екипа, нито масови имейли - поне не още. Според настоящ служител на Microsoft, новината оказва твърде малко - ако изобщо има такова - влияние върху ежедневните операции в Microsoft. По същество Бил напуска компанията около 2008-ма, твърди въпросният човек, отбелязвайки, че и двамата (вече бивши) съпрузи Gates фокусират по-голямата част от времето си върху благотворителната си фондация.


@Quinton McMillan

Но всичко това може да се промени. Тъй като разводът продължава да е част от водещите новини в световните медии, хората, които познават двойката, очакват да се появят повече пикатнти подробности. Твърди се, че приятели от кръга на Мелинда вече са наели частен детектив, с цел завеждане освен на публичното, и на частно дело. Говорител на Мелинда нарича твърдението „напълно невярно. Нито Мелинда, нито някой от нейното ръководство никога не е наемал частен детектив или следовател."

Макар че Microsoft не коментира новините, твърде вероятно е в един момент да се окаже невъзможно за технологичния гигант да не обръща внимание на дописките за поведението на Бил, както в офиса, така и извън него. Става дума за твърденията на бивши служителки (да, в монжествено число), принудени да търпят това, което се определя като неподходящо поведение на работното място, вкл. мераците за романтични отношения от шеф, който в продължение на години е представян като изперкал технически спасител на вселената. Дамите изглежда вече се усещат свободни да се разтоварят от тагостното мълчание и да излеят драмите си публично.

В едни вече отминали времена на Бил Гейтс се гледа като на един от най-злите хора в света; въвеждането на името му в ранната интернет търсачка показва резултати като "антихрист". Хората се радват, когато първоначално Microsoft губи прочутия си антитръстов случай от 2001 г., след като самият Гейтс е пържен на бавен огън от Дейвид Бойс (адвокатът представлява Правосъдния департамент на САЩ в делото United State срещу Microsoft Corp.). Но оттогава са минали 20 години, през които Гейтс се заема усилено с PR, за да се представи като добър човек, дълбоко развълнуван от новите технологии и ръководещ усилията за изкореняването на болестите по света. Той дава милиарди за борба с маларията, изменението на климата и глада. Ръководи усилията за ранно предупреждаване за потенциална глобална пандемия (още през 2015 г. Гейтс казва, че пандемията е неизбежна), а след това, когато визията му става реалност и COVID-19 заличава глобалната икономика и убива милиони, той отново е в челните редици на разработките на ваксини.

След развода обаче става все по-ясна неоспоримата двойственост на Бил Гейтс. Историите, на които е трудно да се повярва, излизат верни, казва бивш служител на корпорацията Майкрософт. Те са потиснати до голяма степен от либералното използване на споразумения за неразкриване на информация за Гейтс. „През всичкото време ви повтарят:„ Имате NDA (споразумение за конфиденциалност). Не можете да говорите ", жалва се бившият служител, който подписва такова споразумение. Настоящата вълна от доклади около поведението на Гейтс насърчава този човек да говори, макар че всички са наясно, че Гейтс има страхотни адвокати. 

Подобно на повечето лидери на технологични компании, разказва служителят, Гейтс често е нетърпелив и взискателен - обичайно поведение, предвид бързата скорост на индустрията, ожесточената надпревара за лидерски роли и пазарните колебания, при които най-големите технологични компании в света могат да печелят или губят милиарди пазарна стойност в рамките на часове. Бивш партньор, който работи директно с Гейтс в Microsoft по някои основни продукти, обяснява, че ако бъде пропуснат краен срок, отговорната страна ще отговаря директно пред Гейтс. Бившият служител, подписал NDA, го нарича „неотстъпчив" и „снизходителен", добавяйки: „Той ще ви зададе въпрос и когато отговорите, ще ви погледне и ще каже:„ Това НЕ е правилният отговор."

От години в Microsoft и в по-широките професионални и социални кръгове на Гейтс се шушука за неподходящи извънбрачни връзки. Нищо от това не е чак толкова шокиращо, въпреки привидния контраст с публичния образ на Гейтс. Връзката на Бил и Мелинда започва като служебен роман, с Бил в ролята на шефа, Мелинда - в тази на младата служителка, с която  той флиртува на конференция, преди да я покани на среща, засичайки я на фирмения паркинг. Както The New York Times съобщава, Бил преследва жени, които работят за него. Докато е председател на Microsoft, веднъж изпраща имейл на служителка да я покани на вечеря, а друг път казва на жена, която работи за фондация "Гейтс", че би се радвал да я изведе на вечеря, докато са в командировка в Ню Йорк. Според "Таймс" жените в никакъв случай не се чувстват притиснати, но балансът на силите е безнадеждно нарушен. През 2019 г. съветът на директорите на Microsoft започва разследване на поведението на Бил, след като бива уведомен за авансите, които той дава на своя служителка през 2000 г. Според The ​​Wall Street Journal Бил се оттегля от управителния съвет в годината, следваща наемането от Майкрософт  на адвокатска кантора, която да разгледа твърдението. (Официален говорител естествено разяснява, че „решението му да се оттегли" няма нищо общо с аферата.)

За хората, които работят за него, поведението на Бил е нещо като публична тайна. Бившият служител, подписал NDA, казва, че има моменти, когато Бил влиза в офиса, карайки Мерцедес, а час по-късно един от служителите от охраната се появява със златисто кафяво Порше, което Бил откарва неясно къде. „Всички предполагаме, че това се случва, когато излиза с жени", казва служителят. „Знам, че има много срещи извън офиса, които не са в календара му." Според близки до Гейтс изневерите му не са тайна за никого. Друг източник, близък до Бил, оспорва хипотезата за изчезването му от офиса, твърдейки, че той е „един от най-динамичните хора на планетата" и е нормално да променя графика си в движение.

Не е ясно доколко Мелинда е била наясно с поведението на съпруга си и ширещите се слухове или колко те са взети предвид при решението й да подаде молба за развод. Близки до двойката казват, че от известно време в семейството се е усещало силно напрежение, като двамата от години живеят разделени и че решението за окончателна раздяла е било отложено, докато най-малката дъщеря завърши гимназия. The Times съобщава, че през 2018 г. Мелинда остава недоволна от това как Бил се справя с иск за сексуален тормоз срещу дългогодишния си финансов мениджър, настоявайки да привлече външни разследващи. А през 2019 г., когато връзката между съпруга й с Джефри Епщайн става публично известна, тя наема бракоразводни адвокати и задейства плана си. 

More Celebrities