Следва

Дрескод: Любов

Balmain, Resort 2022

Космологията казва, че Вселената непрекъснато се разширява, за Вселената на Оливие Русейн важи същото 

Runway преди 2 години

На 26 юни в Netflix излиза документалният филм "Wonder Boy", който проследява страхотната житейска история на творческия директор на Balmain, включително пътя, който изминава, за да открие родителите си (майка му е сомалийка, а баща му етиопец), тъй като още като бебе Оливие е осиновен. Тази богата Resort колекция, включваща и женски, и мъжки визии, е свързана с Рустейн в света като дете без родители. Тя говори за екзистенциалната експанзия, разкриването на собствената самоличност и нещата, които се отключват в него, когато открива родителите си. 

Ковид възпрепятства желанието му да се завърне към корените си, пътувайки до Сомалия или Етиопия, но вместо това той изследва отдалеч културното наследство на "роднините" си. Това вдъхновява Оливие за някои от бижутата в колекция, а афинитетът му към историята на египетско-италианската и емблематична във Франция певица Далида също облагородява естетиката на колекцията. Рустейн споделя, че преди да разбере кои са родителите му, той постоянно спекулира, що се отнася до произхода му. Може ли да е "от“ Гваделупа? Мартиника? Сенегал? Мароко? Египет? "Винаги съм се чудил откъде идвам, така че за мен е дар да знам кои култури кипят в кръвта ми. Но дори и да не знаете откъде са родителите ви, трябва да се гордеете с културите, към които чувствате принадлежност. Тъй като Франция е вихър от толкова много култури и определено тази колекция е свързана с всички тях, както и с това, че се чувствам като гражданин на света." 


Balmain, Fall 2021, READY-TO-WEAR


60-те живи визии от колекцията на Balmain са в галерията ни - блестящи, богати, светски. 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.