Следва

Louis Vuitton, Resort 2022

Versace, Resort 2022

Галерията ни е като книжка за оцветяване! 

Runway преди 3 години

Радост, цвят, оптимизъм! Новата Resort колекция на италианския бранд сякаш е покана от Донатела Версаче (и най-добрата й приятелка, Медузата) за готина ваканция, на която всяка вечер да ходим на бар, да закусваме сладолед и захаросани фъстъци, да си вземем гаджето и задължително ТЕЗИ бански от La Vacanza колекцията на марката. Но нека се върнем към Resort 2022, за която Донатела казва: "Мисля, че в момента се възражда чувството за оптимизъм у всички нас и исках тази колекция да говори за това. Призовавам този ​​сезон да се забавляваме отново и според мен е правилно да поставим нещо положително в света това лято. Никога няма да се върнем в стария свят или към "старото нормално“, няма връщане назад. Ето как изглежда Новото за мен."

И тъй като думата "нормално" обикновено не присъства в речника на Versace с буквалното си значение, всичко в тази лексикон-колекция клони повече към шантавото и разтропаното. Нюансите са психаделично разляти из роклите, чантите, якетата и панталоните, всичко е пастелно и/или черно, а силуетите са или А-образни, или вдъхновени от 60-те, или супер baggy. Мислим си за албумите със стикери и марки, които събирахме като деца, за "Bikini Beach" от '64-та, за сладки дъвки и комбинацията къса пола с платформи (Четете още: Trend Report: Защо платформите са модерната стълба към Рая), ergo - няма как да не харесваме Versace Resort 2022!

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.