Следва

Crystal Magic или домино, табла и морски шах за Кралици

Louis Vuitton, Resort 2022

Дестинация: Космос

Runway преди 2 години

Всеки, запознат с работата на Никола Геские за LV, знае, че делата му са винаги съчетани с дългогодишните му кариерни интереси в сферите на научната фантастика и дебрите на космоса, както и с модната философска концепция за времето и "модерното". Монументалната обстановка на новата колекция определено подобава на тези му интереси, защото отчасти е вдъхновена от зараждащата се възможност за космически туризъм. Геские казва, че перспективата за пътуване във всевъзможни пространства вдъхновява идеята му колекцията да остави анахроничен отпечатък в модата днес.

Отвореното пространство, слънцето, отраженията на средата, в която моделите "развяват" дрехите като флаг на смелата мода, са символ на именно тази времево-пространствена безграничност, която е допълнително подсилена от силуетите тип "парашут", мини-роклите, астронавтските панталони и препратките към работата на Андре Куреж, френски дизайнер, чиито "рационални" творения от космическата епоха през 60-те години все още се смятат за футуристични и au courant половин век по-късно .

"Това е много оптимистична, радостна колекция“, казва Никола, а доказателство са многото принтове, коктейлната рокля, блестяща като диско топка, острите яркосини боти. Останалите креации, потвърждение за съществуването на щастието във времето и пространството, в които живеем, са в галерията ни, a цялото ревю е тук:

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.