Следва

Crystal Magic или домино, табла и морски шах за Кралици

Louis Vuitton, Resort 2022

Дестинация: Космос

Runway преди 2 години

Всеки, запознат с работата на Никола Геские за LV, знае, че делата му са винаги съчетани с дългогодишните му кариерни интереси в сферите на научната фантастика и дебрите на космоса, както и с модната философска концепция за времето и "модерното". Монументалната обстановка на новата колекция определено подобава на тези му интереси, защото отчасти е вдъхновена от зараждащата се възможност за космически туризъм. Геские казва, че перспективата за пътуване във всевъзможни пространства вдъхновява идеята му колекцията да остави анахроничен отпечатък в модата днес.

Отвореното пространство, слънцето, отраженията на средата, в която моделите "развяват" дрехите като флаг на смелата мода, са символ на именно тази времево-пространствена безграничност, която е допълнително подсилена от силуетите тип "парашут", мини-роклите, астронавтските панталони и препратките към работата на Андре Куреж, френски дизайнер, чиито "рационални" творения от космическата епоха през 60-те години все още се смятат за футуристични и au courant половин век по-късно .

"Това е много оптимистична, радостна колекция“, казва Никола, а доказателство са многото принтове, коктейлната рокля, блестяща като диско топка, острите яркосини боти. Останалите креации, потвърждение за съществуването на щастието във времето и пространството, в които живеем, са в галерията ни, a цялото ревю е тук:

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си