Louis Vuitton, Resort 2022

Всеки, запознат с работата на Никола Геские за LV, знае, че делата му са винаги съчетани с дългогодишните му кариерни интереси в сферите на научната фантастика и дебрите на космоса, както и с модната философска концепция за времето и "модерното". Монументалната обстановка на новата колекция определено подобава на тези му интереси, защото отчасти е вдъхновена от зараждащата се възможност за космически туризъм. Геские казва, че перспективата за пътуване във всевъзможни пространства вдъхновява идеята му колекцията да остави анахроничен отпечатък в модата днес.

Отвореното пространство, слънцето, отраженията на средата, в която моделите "развяват" дрехите като флаг на смелата мода, са символ на именно тази времево-пространствена безграничност, която е допълнително подсилена от силуетите тип "парашут", мини-роклите, астронавтските панталони и препратките към работата на Андре Куреж, френски дизайнер, чиито "рационални" творения от космическата епоха през 60-те години все още се смятат за футуристични и au courant половин век по-късно .

"Това е много оптимистична, радостна колекция“, казва Никола, а доказателство са многото принтове, коктейлната рокля, блестяща като диско топка, острите яркосини боти. Останалите креации, потвърждение за съществуването на щастието във времето и пространството, в които живеем, са в галерията ни, a цялото ревю е тук:

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia