Следва

Емблематичният 2 февруари ознаменуваха скандално в Ялта

Прожекция на български филми в очакване на големите номинации

Днес, в очакване на номинациите за “Оскар“, цял ден ще прожектират българския кандидат в Дома на киното в София...

Movies & TV преди 14 години

Днес, в очакване на номинациите за “Оскар“, цял ден ще прожектират българския кандидат в Дома на киното в София. Билетите са по 3 лв.

След прожекцията от 18.30 ч. ще има разговор с екипа, съобщиха организаторите.

Ще получи ли български игрален филм за първи път номинация за Оскар? Това предстои да разберем този следобед, когато ще бъдат обявени претендентите за най-престижните кинонагради. Миницеремонията, на която ще бъдат обявени номинираните за Оскарите, започва в 15.30 българско време и ще бъде в Лос Анджелис.

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев е първият наш филм, класирал се сред деветте продукции, пет от които ще бъдат номинирани за наградата "Оскар" за чуждоезичен филм.

Няколкостотин членове на Академията са изгледали 65 филма от цял свят, за да определят полуфиналистите. В краткия списък освен българският филм присъстват още заглавия от Австралия, Аржентина, Германия, Израел, Казахстан, Перу, Франция и Холандия. От тях пет ще бъдат номинирани за Оскар.

Сръбският актьор Мики Манойлович, Ани Пападопулу, Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Николай Урумов са сред звездите в лентата, създадена по едноименния роман на Илия Троянов.
 

More from View Sofia

More Movies & TV