Следва

Dolce&Gabbana, Spring 2022, Menswear

Бел Хинова like a Greek Goddess за Christian Dior Resort 2022

Бел за пръв път за CD <3

Runway преди 2 години

Новата Resort колекция на Мария Грация Кюри е вдъхновена от спорта. "Спортът е движение, спортът е свобода. По време на локдауна всички имахме желанието да се раздвижим поне около дома си, което сега остава у нас като символ на свобода", казва творческият директор на Christian Dior. Тези размисли водят до мотивацията на Мария да проведе ревюто в люлката на спорта в Европа - Панатинейския стадион в Атина: "Реших да покажа колекцията тук, защото се интересувам от дрехите като средство за свобода на движението.“

В първото си фокусирано проучване върху спортното облекло, Кюри свързва техническите свойства на спортния стилов жанр с майсторството на кутюр модата - два стила, които обикновено се разглеждат като полярно противоположни. Изчистени, кремообразни, активни дрехи "се разходиха" по 185-метровата обиколка на стадиона. От време на време меката палитра се взривява от свръхабстрактни щампи. Търсейки точен отговор на чувството, което я владее, творческият директор на Dior решава да отдаде почит на белия костюм на Марлене Дитрих, препратка, вдъхновена от стара снимка на иконата, облечена като Леда, героинята от старгоръцките митове и легенди.  

Освен вклюбени в колекцията, сме приятно изненадани и горди, че нашата любима Бел, която сякаш с Dior продължава да живее Френското бягство, което преживяхме заедно съвсем скоро, е отново на линия, този път с лек гръцки привкус и изключителната ефирност на антична богиня. Бел носи четвъртия ансамбъл в ревюто - фина бяла рокля и злато в косите, около талията и на кецовете. "Всички чакахме някой да направи шоу на живо и @mariagraziachiuri сбъдна това невероятно преживяване с ревюто за Dior Cuirse 2022. Благодаря на прекрасния екип!", написа Бел в Инстаграм. 

Вярна на Dior и след ревюто, Бел качи и тези непринудени и сладко изморени снимки с кепшън "gn, Атина. Беше дълъг ден." Поздравяваме още веднъж хубавицата и си я припомняме за Chanel, Viktor&Rolf, Just Cavalli и Kenzo и за View Sofia ТУК и ТУК.


Четете още: VIEW Бел Хинова: "Не припаднах пред Карл. Хлъцнах, но стоях."


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.