Следва

Годишен ХОРОСКОП - 2021

Ягодова луна в Козирог на 24-ти, първото Пълнолуние на лятото носи щастие!

Златната лунация на годината е след 6 дни, златен шанс за баланс между "трябва" и "искам"... 

Astro преди 2 години

След затъмненията в края на май и началото на юни и със следващото такова на безопасно разстояние от пет месеца, е време за така необходимата промяна на темпото. А именно, време е да забавим нещата и да се н-а-с-л-а-ж-д-а-в-а-м-е. Когато Пълнолунието в разумния земен Козирог се случи в четвъртък, 24 юни, ще имаме възможността да направим точно това. Така наричаната Ягодова луна или ежегодното юнско Пълнолуние е астрологичният символ на лятото: на началото му, чувството на лекота и огромната емоционална сладост, която носи. С тези енергии, работещи в тандем, вечерта на 24-ти ще бъде идеалното време да си припомним минали победи и постижения - и да насочим погледа си към бъдещ успех. 

Пълнолунието в Козирог подчертава важността на постоянната работа...

Представен от непрекъснато изкачващата се планинска коза, Козирогът цени просперитета - особено стабилния, постепенен и устойчив просперитет. Именно този приоритет за дългосрочния успех дава на Козирозите такива високи амбиции и желязна работна етика. Когато енергията на този знак струи от въздуха, всички се чувстваме леко по-принудени да работим повече, да сме по-обрани, по-строги, по-амбициозни или дори, в лошия случай, безскрупулни. Пълнолунието обаче е празнична, лека лунна фаза в естеството си. Макар че може да ни вдъхнови да заврем нос в графика и тефтера си със задължения, то също така подчертава всички награди и признания, които заслужаваме с труда си. Изразът "каквото посееш, такова ще пожънеш“ е силно резонансен с Козирозите и приемането на този девиз за себе си по време на това Пълнолуние ни дава перспективата да видим, може би за първи път, колко много сте работили през цялата година - и къде тези усилия са се отплатили най-много.

Тези ритъм и настройка може да донесат успокояващо чувство за стабилност (и да доведат до реални резултати), но не и лекота в изпитването и получаването на благодарност. Важно е да отделим време, за да се отдръпнем и да оценим всичко, което имаме и правим. Може би ще видим плодовете на труда си директно в банкова сметка, в нарастващо семейство или в някаква друга форма на благосъстояние. Докато Пълнолунието се вихри през знака на "трудолюбивата Коза", трябва да помислим за цялата добра работа, която сме свършили тази година, след което да се потупаме по рамото сами (!), а не да очакваме външно признание. 

... докато Пълната ягодова луна ни напомня да се глезим толкова усърдно, колкото и работим

Ако имаше илюстративен девиз, абсолютно несъобразен, дори противен на начина на живот на Козирога, това би било нещо като "многото работа и малкото забавление правят човека скучен“. Този знак обича да усеща удовлетворение от работата и приноса си към другите - това дисциплинирано отношение противоречи директно на безгрижните вибрации на Пълната ягодова луна. 


Четете още: Земните знаци EXPLAINED: Телец, Дева, Козирог


Независимо дали чакаме този сезон през цялата година или прекарваме по-голямата част от юни, юли и август, сгушени в познатата работна среда, трудно е да устоим на усещането, че, независимо на колко години сме, лятната ваканция предстои и е време за хубава, дълга почивка. Заявяваме, че няма да пренебрегнем желанието да се отпусем съвсем на 24-ти - дори ако имаме задължения, крайни срокове за спазване на работа или дребни лични драми, с които да се справим. Все има как да откраднем момент за себе си. Разходка по залез, два дни на морето, сладка храна... Изпълваме се с вяра, че в ежедневието ни има място както за работа, така и за игра и релакс. Това е посланието на Пълнолунието този месец, което обещава да бъде толкова топло и успокояващо, колкото и вдъхновяващо. Празнуваме го с пресни ягоди, и то много!

 

More Astro