Следва

Жиру, Силва, Грийнууд и още 8 секси причини да гледаме Евро 2021

Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак

Ето как сантименталният и сладък и, ок, понякога мрачен воден знак си пасва с всеки от 12-те знака в зодиака

Astro преди 2 години

Ако вярвате на всичко, което четете в социалните мрежи, сигурно сте убедени, че всички Козирози са работохолици, Стрелците са фалшиви фанатици, а Скорпионите са адски зловещи. Всеки знак е обект на свръхгенерализирани, често негативни стереотипи в света на странните туитове и бързо превъртащи се мемета. Макар че те може да не са толкова поляризиращи като, да речем, типичните Близнаци, родените под кардиналния воден знак Рак често са фиксирани като прекалено сантиментални плачливи деца и се прилепват към някого или нещо за цял живот.

via GIPHY

Истината обаче е далеч по-нюансирана. Всеки знак има своите силни и слаби страни и ще си пасне с някои знаци повече, отколкото с други. Управлявани от интуитивната Луна, Раците са родени за болногледачи, които са уникално в тон със своите и с емоциите на своите близки. Те са състрадателни, но бързо защитават чувствителните си сърца, когато усетят, че могат да бъдат наранени. И тъй като са владетели на четвъртия дом, този на семейството, те процъфтяват, когато имат спокоен, сигурен семеен живот. Ако вие също сте семейно ориентирани и сте в унисон с чувствата си, вероятно ще се разберете добре с един Рак.

via GIPHY 

Ето и каква е съвместимостта на Рака с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост на Рак с Овен - проблемна двойка

Овенът, първият в зодиака и кардинален огнен знак, и Ракът образуват предизвикателен или в най-добрия случай - активиращ тригон. И двата знака са мислители и виждат голямата картина. Обичат да поставят начала и да инициират процеси, но може да се нуждаят от малко подкрепа, когато става въпрос за осъзнатост. Отлично обединяват усилията си и могат да предприемат мащабни проекти по смел и предизвикателен начин. Но докато и двамата са естествени лидери, сладката, вглъбена чувствителност на Рака може да влезе в конфликт с огнената, бърза, състезателна натура на Овена. Уважението към емоциите на другия е неразделна част от процеса по напасване между двата знака.

Съвместимост на Рак и Телец - идеалният случай

Телецът, фиксираният земен знак и Ракът са в секстил, което е предпоставка за приятелска и спокойна връзка. Всъщност тези два знака правят един от най-сладките, органично съвместими съюзи в целия зодиак. Бавното, обичащо сигурността настроение на Телеца е в хармония със сърдечната личност на Рака. И двамата са възпитани, лоялни и отдават сърцето и душата си на връзка, в която са инвестирали. Те също така са склонни да обожават същите чувствени преживявания (като разкошно, домашно приготвено ястие). В романтична връзка това може да доведе до изключително емоционално и съответно физически удовлетворяващо изразяване на взаимни чувства (Четете още: 110 НЕЗАМЕНИМИ Кnow-How съвета за секс: Първите 55 - играчки, мастурбация, порно).

Съвместимост на Рака с Близнаците - разговори и препирни до дупка

Ракът е в полусекстил, или един знак след Близнаци, изменчивият въздушен знак, което може да създаде известно търкане между партньорите. Докато Близнаците могат да бъдат супермисловни и да реагират с ума си, Ракът може да бъде невероятно емоционален, позволявайки на сърцето да води парада. Меркурий, управляващата планета на Близнаци, се движи с по-бързи темпове от интуитивната, светеща луна, което също може да наруши енергийния баланс между тези две зодии. Но, ако съумеят да положат усилия да отворят умовете и сърцата си за нуждите на другия, двата знака могат да изградят трайна връзка, основана на чудесна комуникация.

Съвместимост на Рак с Рак - да осиновиш света

Двама Раци, всеки от които е свързан с другия, за да се грижат за всички около себе си и да излеят сърцата си в най-значимите си връзки, могат да създадат едно блажено, уютно съществуване един с друг. Те ще се грижат безкрайно един за друг, като дават приоритет на любовта и семейството и взаимната подкрепа. И двамата бързо ще се защитават един друг от всяка болка или нараняване, причинени от външния свят. Единственият недостатък: когато имате двама души, които в еднаква степен са склонни да плуват и дори да се удавят в големите си емоции и настроения, е възможно тази двойка да затъне в море от мелодрама, или поне от време на време.

Съвместимост на Рака с Лъва - повече блясък, повече драма

Лъвът, петият знак на зодиака и фиксиран огнен знак, е полуекстилен или един знак след Рака, което внася известен дискомфорт, произтичащ от различните виждания и приоритети. Динамичният, обичащ светлините на прожекторите, управляван от слънцето Лъв е почти постоянен оптимист и уверен в себе си, предпочита да вижда слънчевата страна на живота, докато интуитивните, чувствителни и управлявани от луната Раци не само виждат, но и усещат всички нюанси на щастие, тъга, и всичко останало между тях. Но и двамата са лоялни, сърдечни и склонни да бъдат влюбени в любовта, ценейки лоялността и сигурността, което може да ги накара да се чувстват като перфектен дует.


Годишен ХОРОСКОП 2021: Рак


Съвместимост на Рак и Дева - взаимна подкрепа

Девата, шестият, изменчив земен знак, е в секстил или два знака след Рака, което прави връзката им естествена и хармонична. И Ракът, и Девата са чувствителни, ориентирани към грижата, и са най-щастливи, когато дават на другите. И двамата са еднакво мотивирани да превърнат мечтите от голяма картина в реалност и са щастливи да бъдат рамото, на което се опира другият, докато двамата вървят към целта. Ракът може да се учи от интелектуалния подход на Девата и да се възхищава от него, докато Ракът може да научи Девата как да се настройва на вълната на интуицията.

Съвместимост на Рака с Везните - по-скоро сложно

Везните, седмият кардинален въздушен знак, са в квадрат или три знака след Рака, което може да бъде предизвикателен, но и потенциално активиращ ъгъл. И двата кардинални знака обожават общуването, създавайки красив домашен уют и всички удоволствия и радости, идващи от това да имате партньор. Но като въздушен знак, подходът на Везните към романтиката има тенденция да бъде по-интелектуално зареден, докато Ракът предпочита да следва сърцето за сметка на главата си, което може да предизвика неразбиране. Но ако вниманието им е насочено към взаимната им любов, това може да спаси връзката.

Съвместимост между Рак и Скорпион - идеално съвпадение

Скорпионът, осмият знак на зодиака и фиксиран воден знак, е в тригон, или четири знака след Рака, което поставя началото на една от най-естествените, приятни, добре съвместими двойки в зодиака. И двамата са чувствителни, интуитивни, дори леко психични водни знаци, които поставят семейството на първо място и нямат проблем да плуват в дълбините на всички свои чувства. Лоялният стил на привързване на Рака е напълно подходящ за вроденото собственическо чувство на Скорпиона, а правенето на любов е духовно, преобразяващо и дълбоко чувствено изживяване. Заедно те могат - и обикновено го правят - да изградят най-добрия семеен живот.

Съвместимост между Рак и Стрелец - проблемна двойка, освен при добър късмет

Стрелецът, деветият и изменчив огнен знак, е в куинкункс или пет знака след Рака, което говори за недобра съвместимост. Докато и двата знака са духовни и намират утеха в ритуалите и обсъждането на вярванията си, Стрелецът е свободолюбив, докато Ракът се нуждае от последователност, лоялност и надеждност, за да се чувства сигурен. Нерафинираната същност на Стрелеца може да се окаже твърде заповедна и безчувствена към Рака. Капризността на Рака пък се усеща от Стрелеца като слабост. Но, ако успеят да се приспособят един към друг и да постигнат баланс между свобода и сигурност, Стрелецът и Ракът могат да бъдат най-добрите партньори един за друг.

Съвместимост между Рак и Козирог - противоположностите се привличат

Козирогът, десетият и кардинален земен знак, е противоположен или шест знака след Рака. Козата и Ракът могат да се балансират или напротив - да са в постоянно противоборство. Управляван от повелителя на дълга Сатурн, хладнокръвният, сериозен прагматизъм на Козирога е подчинен на крайната цел: изкачване нагоре по планината и постигане на най-големите стремежи, стъпка по стъпка. От друга страна, Ракът е склонен да остави емоцията да подхранва стремежите и действията му. Но и двамата са заинтересовани да положат усилия за създаване на трайно, сигурно партньорство, така че, ако инвестират еднакво, ще намерят общ език и за дълго време.

Съвместимост на Рак и Водолей - сложни взаимоотношения

Водолей, единадесетият фиксиран въздушен знак, е в куинкункс или пет знака преди Рака, което създава неудобно, несигурно съчетание. Управляван от революционния Уран, ефирният Водолей е дистанциран, хладен и мислещ за бъдещето, предпочита да възприеме рационалната мисъл над емоциите, докато Ракът рядко ще остави настрана това, което интуитивно чувства, за да използва само главата си. Ракът отделя много място за традициите, особено свързаните със семейството, докато Водолеят предпочита да играе самостоятелно и неконвенционално. В идеалния случай Водолеят може да предложи на Рака бягство от рутината, докато Ракът може да покаже на Водолея красотата на стабилността и надеждността.

Съвместимост на Рака и Риби - любов

Рибите, дванадесетият и променлив воден знак, са в тригон или четири знака пред Рака, което създава естествена, любяща форма на връзката. Управляван от мечтателния Нептун, Рибите са дълбоко духовна, съпричастна, артистична и емоционална зодия. Като инициативен кардинален знак, Ракът може да измисли амбициозни планове за осъществяване на по-малко решителните в мечтите си Риби. Рибите пък могат да научат Рака да насочва своите понякога непреодолими емоции в здравословен обект, като изкуство, музика, танци, театър или творческо правене на любов. Въпреки че имат своите различия - Рибите може да бъдат отблъснати от твърде волевия и заповеднически настроен Рак, а Ракът може да намери Рибите за твърде хлъзгави, в крайна сметка те говорят един и същ сърдечен език.

Тънката червена линия за съвместимост с Рака

Независимо дали се чувствате уверени или откачени на момента, не забравяйте, че колкото и съвместими - или не - да сте с партньора си или потенциалната ви любовна тръпка, съвместимостта на слънчевите знаци е само едно малко парче от по-големия пъзел. Можете да получите най-точната представа за това как съвпадате с партньор, като разгледате подробно двете си натални карти (Четете още: Синастрията - общ поглед върху индикаторите за любов и омраза в астрологията). И ако някога се изкушавате да сравните Раците с мрачни, капризни бебета, проверете собствената си рождена карта, която е разделена на 12 дома, всеки от които се управлява от един от 12-те знака. Всеки - да, дори и вие - има някаква мрачна рачешка енергия в себе си. 

More Astro