Prada Men шоуто Tunnel To Joy - рецепта за ДОБРЕ облечени мъже

Prada Men шоуто Tunnel To Joy - рецепта за ДОБРЕ облечени мъже

Колекцията за мъже на Prada Пролет/Лято 2022 е ода за нормалността. Казва Да! на свободата, отпъжда ограничението надалеч. В нея мъжете са не мъже, а момчета - смирени, слабички и секси. Харесваме! 

За колекцията Prada Men за Пролет/Лято 2022, Миуча Прада и Раф Симънс, дуета креативни директори, изследват „утопията на нормалността“ на средиземноморски плаж: рай за лятна почивка, който приемахме за даденост до неотдавна, но който изглежда и близък и далечен все още в този етап от живота ни. Следва най-интересното за тази наистина отлична дизайнерска работа, поднесена ни с шоу от най-висш порядък.  

Филмът за колекцията е страхотно красив, действието се развива на плажа

„Тунел към радостта, неотложност на чувствата, утопия на нормалността“, се чете в прессъобщението на Prada. И това е всичко. В период след пандемия, в който всички ние задаваме едни и същи въпроси и всеки отговор е банален, може би е по-добре просто да постоим тихо. Визията на Миуча Прада и Раф Симънс за съвсем близкото бъдеще обаче е кристално ясна. Филмът ни показа модели, минаващи през коридорите на научната фантастика, които сме виждали и в предишни шоута след пристигането на Симънс в Модната къща. Този път обаче те най-накрая намират светлината в края на тунела. Оказва се, че „утопията на нормалността“ на Prada е просто един средиземноморски плаж или другото име за Рай.  

Колекцията е свободна и лека

„Спешността на чувствата“, на която се позовават дизайнерите, се изразява в гардероб, който изглежда далеч по-свободен и лесен за носене от предната колекция. Ерогенната зона - винаги има такава в колекцията на Prada - са плетените, много къси шорти с висока талия и добавен килт отпред. Гащите са, освен много секси, директна препратка към гардероба на Дики Грийнлийф от "Талантливият Мистър Рипли", но с добавен "задкулисен" момент. Раираният гащеризон добавя стойност към внушението за супер cool мъжка мода, като внушава абсюлотна свобода, позиционирана някъде между шика на Едуардианската епоха и банските костюми оттогава и симпатичния вид на ваканцуващо хлапе в днешни дни. Всичките тези модни хрумки мигновено се превръщат във фетиш, подсилен от конфронтационния блясък на мрачно жълта шал-яка, шапка, тип кофа или винилови палта, които изглеждат почти на мястото си в разгара на лятото, носени разкопчани над чифт плувки и комбинирани с комбат-боти. 

Парчетата са подчертано носталгични

Колекцията внушава лятна невинност, някъде между романтизма и меланхолията. Кожено яке е направено да изглежда старо и избледняло, сякаш слънцето от миналото лято го е поизбелило. Тафтираните флорални качулки са бледи като стара плажна кърпа, измита от морската сол и пясъка. Ако Прада и Симънс са целели да предадат копнеж по добре забравеното ни, но сигурно минало, това е добре свършена работа.

Много стайлинг трикове

При цялата несигурност, която остава след Ковид, едно е сигурно: ние сме готови да пазаруваме отново, а нищо не изкушава сърцето повече от добър аксесоар, внушаващ важни емоционални неща, на което Прада и Симънс са царе. Колекцията изобилства от вълшебни джунджурии - от нахлупените шапси с шнур под шията - елегантна трактовка на "идиотката", през плетените лигавници и големите чанти през рамо до украсените с цветя обувки Оксфорд, съчетани с чорап до глезена.   

Модата като храна за размисъл

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.