Следва

Моят Sugar Daddy, с 40 години по-възрастен от мен - очарованието на отвращението

ЧРД, 50, Илън Мъск, с 10-те най-интересни подробности около този извънземен мъж

На 28 юни главният романтик на планетата навърши 50. Милиардер, визионер, мечтател и изобретател, Илън Мъск е другото име на успеха, съответно силно си заслужава, освен да го поздравим сърдечно, да се поразровим за някои от най-любопитните факти в биографията му

Celebrities преди 2 години

1. Илън Мъск е супер интровертно дете. Обожава да чете и прекарва много часове пред компютъра, заради което в училище го смятат за тъпак (да, така са дечицата). В биографията му "Илън Мъск: Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще", авторката  Ашли Ванс описва подробно въпросния период: Мъск е подложен на жестоки подигравки, тормозен е и един път е бит толкова силно, че е трябвало носът му да се възстанови с операция.

2. Когато е на 10 Илън полочава първия си компютър - Commodore VIC-20, а две години по-късно вече се научава да програмира. Първото му изобретение е видеоиграта Blastar, която продава за 500 долара.

3. Майката на Илън - Мей Мъск - е модел, финалист в конкурса "Мис Южна Африка" през 1969 г. и професионален диетолог. Баща му - Ерол Мъск - е инженер. Илън описва баща си като жесток човек, с когото е трудно да се живее.

4. Първата си компания той основава на 24 - Zip2 Corporation.

5. Мъск винаги прави впечатление на хората. Неговият външен вид е добре описан в биографията, която споменахме: "Той е висок около около 1,85 м, но попитайте някой, който го познава - това е всичко. Той би казал, че изглежда много по-висок и по-едър. Той е невероятно широкоплещ и строен. Човек би очаквал, че с такава физика ще покаже навиците на алфа-мъжкар, но напротив, той е почти плах. "

6. През 2002 г. се случва историческо събитие: Мъск основа SpaceX, компания, която разработва ракети и космически технологии. SpaceX за Мъск е възможност да осъществи най-голямата мечта на живота си: той мечтае да отведе човешкия живот на други планети, за да предпази човечеството от изчезване. Тази идея възниква у изобретателя под влиянието на цикъла на научно-фантастичните романи на Айзък Азимов.

7. Илън има четири любими книги, които препоръчва на всеки изобретател: "Пътеводител на галактическия стопаджия" от Дъглас Адамс, "Властелин колец" от Дж. Р. Р. Толкин, "Фондацията" на Айзък Азимов и "Луната е наставница сурова" от Робърт Хайнлайн.

8. Многие называют Маска сумасшедшим мечтателем: тот планирует полететь на Марс в 2020–2025 годах. Тем не менее, он движется к своей цели, а 2020 год стал одним из самых успешных для SpaceX. В мае состоялся пилотируемый полет космического корабля Crew Dragon. Он успешно вылетел на орбиту и состыковался с Международной космической станцией. Это первый случай в истории, когда на орбиту попал частный космический корабль, и что бы ни происходило дальше, Илън Мъск уже попал в учебники истории.

Мнозина наричат ​​Маск безнадежден мечтател: той планира да полети към Марс между 2020-та и 2025-та, но определено това не е безнадеждно, защото постиженията и проучванията му за Червената планета са най-успешните и значими някога. През май се проведе полетът на екипажа на космическия кораб Crew Dragon, който успешно излетя в орбита и се скачи с Международната космическа станция. Това е първият път в историята, в който частен космически кораб е навлязъл в орбитата и каквото и да се случи по-нататък, Илън Мъск вече е влязъл в историята.

9. Илън Мъск е работохолик. Той обича да работи през нощта и освен това неведнъж е признавал, че би се отказал завинаги храната, ако е възможно. "Веднъж той ми каза: "Ако не можех да ям и в същото време да работя по-усилено, щях да спра да ям. Как ли можем да си набавяме хранителни вещества, без да ядем...?" Това отношение към работата на тази възраст и неговият плам са невероятни", казва първата съпруга на Мъск Джъстин Уилсън в книгата "Илън Мъск: Тесла, SpaceX и пътят към бъдещето."

10. Мъск има пет деца от първата си съпруга Джъстин Уилсън (първият им син, Невада, загива на 10-седмична възраст). През май 2020 г. певицата Граймс ражда последното му дете, кръстено X Æ A-Xii, за което родителите казват, само ще избере своя пол, а зсега се обръщат към него с местоимението "те“.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.