Следва

Positive dating: ВНИМАНИЕ, зелени флагове!

МИСИЯ „ЖЕНСКО БЯГАНЕ”: ВЪЗМОЖНА

Уикендът в столицата стартира със стотици участнички на BIODERMA Women’s Run 2021 и ново предизвикателно трасе по улиците в центъра на София

Health преди 2 години

В съботната сутрин на първия истински летен уикенд тази година столицата се събуди преоблечена в оранжево и оцветена от ентусиазма на над 500-те участнички в третото издание на BIODERMA Women’s Run. Състезанието е първата у нас инициатива за изцяло дамско бягане, която се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“ от 2019 г. насам. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, която лично приветства и пожела успех на участничките минути преди старта.


Снимка: Kristiyan Kirilov

Това лято BIODERMA Women’s Run провокира дамите с цели 5 категории по ново предизвикателно трасе, включващо основни артерии в центъра – ул. Фритьоф Нансен, булевардите Патриарх Евтимий и Витоша, парка зад Музей „Земята и хората“. Участниците в категорията "Мама и аз" се състезаваха по познатото от предишните две издания трасе – от моста на НДК към парка зад Музей „Земята и хората“ и обратно.

В най-предизвикателната категория – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 16:49. Подгласничките ѝ Петя Зафирова и Павлина Драгнева завършиха с резултат съответно с 21:07 и 22:06. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с 12:01, следвана от Тоня Тонева с 12:17 и Ния Йотова с 12:25. Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара „Мама и аз”, с време 14:21. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Диана Найденова и Стилиян с 15:34 и Силвия Петрова и Калина с 16:28.

Новата TEEN Girls Run категория спечели Даниела Николова на 14 г. с време от 14:31, следвана от Тони Доковска със 17:50 и Йоана Пастармаджиева с 18:17. Специална награда на най-бързата девойка връчи г-жа Ирина Петреску, аташе по културното сътрудничество с Франция, от името на Френски институт в България, които тази година подкрепиха събитието.

Модното жури Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Йоана Станчева и Богдан Павлов, състезаващи се в категория „Мама и аз“, а второто и третото място в „дефилето“ заеха Силвия Петрова и Анастасия Романова. Високият интерес и множеството атрактивни заявки за поредна година дадоха възможност на журито да определи и четвърта награда – за Габриела Георгиева, и да предложи още изненади за творчески настроените участнички в следващото издание на състезанието.

Рекорден беше броят на регистрациите – тази година 543, с което организаторите повишиха значително резултатите си от изминалите години и показаха, че мисията на женското бягане и участие в състезания е възможна. От NAOS България и „Бегач“ коментираха, че за следващото издание са готови да подобрят постижението и да посрещнат на старта над 1000 участнички.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието – за четвърта поредна година BIODERMA подкрепя Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ с кампанията “Заедно сме в училище без граници”, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньора на събитието HONOR, на Български фонд за жените, които тази година също застанаха зад инициативата. Специални благодарности и на медиите, които подкрепиха популяризирането на събитието и на каузата – „Дневник“, радио „Дарик“, Момичетата от града, Булевард България, списание Cosmopolitan, Fashion Inside, Go Guide, View Sofia, списание Glamour, списание DIVA.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.