Следва

Принцесата на скъпоценностите: Взимаме пример от Ди как да носим сапфири, диаманти, перли

Insta Beauty Вдъхновение: Блясък, ярък цвят, камъни, истински цветя и още съвети от топ гримьорите на нашето време

От Марсело Гутиерес до Еми Дръмех: шест гримьора, които следваме с кеф

Face преди 2 години

Със сигурност знаем едновременно порочното и удоволствено чувство от дългото, дълго скролване в Instagram, когато в един момент вече не различаваме лицата на снимките и за секунди всичко е става така еднотипно, че се слива. Е, в такива моменти отваряме профилите на един от тези шест безупречни грим творци и разнообразяваме social media преживяването си по наистина най-красивия възможен начин: с необичаен ярък грим, бюти трикчета, идеи как да разчупим очната линия или с какво да сменим нюд червилото - неща, които никога не омръзват. 


Beauty Trend Report: Перленият поглед на Dior Resort 2022


Взимаме за пример неотдавнашна публикация на френския гримьор Сесил Паравин: сенки с лъскаво покритие и синьо-зелен градиент; или акаунта на британката Мона Лийн, чиито фантастични визии озаряват лицето моментално. Разказваме за най-креативните гримьори в бранша, които ние следваме отдавна, а вие трябва да последвате моментално, защото вдъхновяват и образоват на така любимата ни тема - макиаж. 

Марсело Гутиерес
@marcelogutierrez

Марсело Гутиерес е роден в Колумбия и когато е на пет години семейството му се премества в САЩ със статут на бежанци. Днес той е успешен художник и режисьор, а страстта му към грима започва със създаването на негови собствени необичайни визии за партита в Ню Йорк.

Гутиерес решава да не следва традиционния път за развитие като по-опитен майстор в бранша: вместо това той веднага започва да си сътрудничи с изключителни художници, включително фотографите Петра Колинс и Ренел Медрано. С Ренел Гутиерес заснема едно от най-значимите произведения в кариерата си - рекламна кампания за колекция на Calvin Klein, създадена от Херън Престън, чиито лица са рапърът Lil Nas, моделът Ашли Греъм и други готини известни хора. За гримьора това е "моментът на признанието“.

Гутиерес се вдъхновява от екзотични култури и от поп естетиката, но в същото време винаги се стреми да подчертае индивидуалността на всеки от клиентите си (включително модела Палома Елсесер и певицата Троя Сиван). Гримът за него не е нищо повече от инструмент за себеизразяване. "Харесва ми идеята за грима като отражение на вътрешното състояние и емоциите на човек в даден период от живота му - как той иска да изглежда и какво се стреми да привлече са две много сходни неща."

Мона Лийн
@monaleannemakeup

Мона Лийн, която ни е от любимите, е израснала в английския град Рединг; като дете любимото й занимание е да се гримира и то по много шантави начини. "Обичам лицата“, казва тя. "Всеки човек е уникален и като гримьор винаги ми доставя голямо удоволствие да работя от нулата."

Тя прекарва четири години като асистент на легендата на бюти индустрията Пат Макграт, след което се отделя и започва да работи за себе си. Портфолиото на Лийн включва работа с музиканти като Shygirl и Little Mix и марки като Vivienne Westwood. Тя винаги се стреми да разшири традиционните идеи за грим и създава фантастични визии с кристали и много цветове. "За мен гримът означава свобода на изразяване, той е форма на идентичност“, добавя тя. "Може да работи чудесно и като терапия."

Даниел Сьолстрьом
@daniel_s_makeup

Даниел Сьолстрьом, родом от Швеция, експериментира с грима през целия си живот, превръщайки се в свръхестествени същества и опитвайки различни субкултури, докато един ден е пленен от естетиката на лондонските партита. "Цял живот се занимавам с драг състезания и винаги съм бил изумен как човек може да промени алхимията на тялото си само с грим и буквално да станете друг човек“, казва той.

Сьолстьорм работи с големи индустриални звезди като Кейт Мос и Наоми Кембъл, както и с марки като Saint Laurent и Vetements. "За мен красотата е на преден план във всичко“, казва гримьорът относно принципите на своята работа. "Това не означава търговски подход: някой може да изглежда красиво с червени контактни лещи или кървави сълзи."


Еволюция на вечността: гримът "котешко" око


Еми Драме
@ammydrammeh

Дъщерята на гамбийски имигранти, Еми Драме, израсва в Барселона. Като дете тя обича да заема червило от будоара на майка си, за да се опита да възпроизведе визии от книга на легендарния гримьор от 90-те Кевин Окойн. Когато навърша двадесет години, тя се мести в Лондон, където започва да работи на снимачната площадка като асистент на Андрю Галимор.

Вдъхновена от музиката, поп културата, испанския фолклор и западноафриканските си корени, Драме създава образи за кампании на Mulberry и Gucci. Наскоро тя разширява портфолиото си с дебютни корици за британския и американския Vogue: актрисата Танди Нютон е лицето на първата, а Хари Стайлс е втората. "Намирам красота в неочаквани неща“, казва Драме. "А също и чара в увереността, която струи от хората."

Сесил Паравина
@cecilparavina

Французойката Сесил Паравина никога не е мечтала да работи в индустрията за красота. От детството си мечтае да стане дизайнер, но отлагането определя съдбата ѝ. Уморена от рутинната работа в модата, тя започва жадно да гледа видео уроците на Лиза Олдридж и изпробва различни творчески гримове върху себе си, с които по-късно започва дори да ходи на училище.

"Отначало това беше просто хоби, но с течение на времето се потопих изцяло в бизнеса“, казва Паравина. "Безкрайно обичам възможността да изразявам себе си чрез грим, да сменям лицето си и да създава нов характер за себе си."

Преди три години и половина тя се мести в Париж и оттогава работи с някои от най-влиятелните имена в света на модата - от Amina Muaddi и Fenty до фотографа Уго Конт и стилиста Пати Уилсън. Неотдавна Паравина участва в рекламна кампания за Jean Paul Gaultier Les Marins, за която превърна Бела Хадид в красива русалка. Сесил гримира и за Наталия Водянова за мартенската корици на руския Vogue.

Антъни Нгуен
@anthonyhnguyenmakeup

Като дете Антъни Нгуен, виетнамско-американски гримьор и посланик на KVD Beauty, мечтае да стане режисьор на страшни филми. Интересът му към грима се събужда след като приятелят на майка му му подарява комплект с гримове. "Имам много традиционно и дори малко старомодно семейство“, казва той. "Беше ми трудно да призная ориентацията си пред тях, така че гримът се превърна в изход за мен и начин да пробвам различни образи и роли.“

След като усъвършенства занаятите си в модни и козметични проекти за MAC Cosmetics и Anastasia Beverly Hills, и по пътя си спечели признанието на всички членове на семейството, Нгуен се превръща в един от водещите художници за грим на знаменитости: Кейти Пери, Адел и Дуа Липа са в списъка му с клиенти.

Любовта на Нгуен към филмите на ужасите и измислените герои продължава да се отразява в работата му. Един скорошен пример е видеото на Lil Nas X MONTERO (Call Me By Your Name), за което той, заедно със стилиста на коса Евани Фраусто, превърна рапъра в истински представител на подземния свят.

 

 

More Face