Следва

Страхотен Людмил Димитров за Jacquemus, Fall 2021, Ready-to-Wear

Криминале: Бихте ли си купили 50% намален Birkin, 100% принадлежал на престъпник?

Фактът, че този малинен Birkin се продава на 50% намаление, не е явление, твърде хубаво, за да е истина, а стечение на обстоятелствата, преплетено в криминална сага 

All fashion преди 2 години

Статия от WWD разказва за съдебните търгове на Sifa Paimai на Alibaba - подплатформа и аукционен сайт на китайския гигант за електронна търговия, в чиято виртуална витрина се октриват широк спектър от вещи, иззети от престъпници, които според доклада "прегрешенията" са най-често занимаващи се с контрабанда или преживяли фалит. Продажбите на "престъпни" вещи и активи, замразени по време на наказателни дела, са сравнително чести в Китай, предоставяйки на широката общественост възможност да наддава за редки продукти, иначе недостижими за модните ентусиасти.


Луксозни чанти: a must have за Апокалипсиса


Чантите, които през последните години проникват и в балона на мъжкото облекло, отчасти благодарение на препоръките на PJ Tucker, Върджил Абло и, разбира се, Drizzy, се появяват на сайта в изобилни количества - явно и престъпниците обичат Birkin. Твърди се, че има над 1200 обяви с аксесоари Hermès, повечето от които на моделите Birkin и Kelly, най-скъпите от бранда. Струва си да се отбележи, че въпреки че повечето модели са "удостоверени" като оригинални, платформата не носи юридическа отговорност, ако въпросната чанта се окаже фалшива. В този смисъл това не е съвсем безрисково начинание, но грандиозно по-ниската цена е определено изкусителна.

За да подчертае огромните отстъпки, WWD използва примера с модел Birkin, направен от кожа на бял хималайски крокодил, продадена за около 63 720 долара миналия ноември. Същата чанта през 2019-та е продадена за 139 944 долара от "Сотбис“, международна аукционна къща, която заедно с другата световна аукционна къща "Кристис“ заема около 90 % от световния пазар на аукционни продажби на антикварни предмети на изкуството. По същия начин портфейл Constance от сива крокодилска кожа наскоро се продава за 6 171 долара, което е достойно намаление от оригиналната цената (15 200 долара) в официалния магазин на Hermès.


MUST HAVE: Крокодилска чанта за есента


В допълнение към чантите се намират часовници, бижута и всякакви луксозни съкровища. Миналата седмица на търг за редки Yu-Gi-Oh продукти (да, аниме картите за игра), принадлежали на криминално проявен и осъден мъж, картите са оценени на над 13 милиона долара, а през 2018-та кученце от породата Шиба Ину, изоставено в пекински хотел за домашни любимци, е продадено, за да покрие своите разходи в хотела. Рядки игрови конзоли, украсени с диаманти и злато, също са сред най-търсените и купувани стоки в луксозния отдел на Alibaba. С няколко думи - ако не ни пука кой е предишният собственик, забравяме за общоизвестните retail сайтове и при следващо пътуване в Пекин или Шанхай ръчният ни багаж на връщане ще е я Birkin, я Kelly... 


Четете още: Gucci и Facebook на съд


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.