Следва

Stella McCartney, Resort 2022

Не вярваме на очите си! Ето кой е любимият Кари-тоалет на Сара Джесика Паркър

Не, не става дума за раираната рокля Sonia Rykiel, която бележи началото на парижкото приключение на Кари. Нито за легендарната туту пола от интрото на сериала, дори не и за сватбената рокля Vivienne Westwood... В сърцето на Сара Джесика Паркър има място за един друг тоалет, носен от нюйоркчанското момиче...

All fashion преди 2 години

Позитивната страна на карантината и локдауна е времето прекарано отново в гледане на любими сериали. Затова е излишно да се споменава, че най-обожавания по света от всеки, който се счита за почитател на модата ОЧЕВИДНО е "Сексът и градът". Знае се, че зад онези божествени тоалети на четирите героини стои дизайнерът на костюми Патриша Фийлд, но малцина са наясно, че много марки и дизайнери, особено в началото, не са били съгласни да заемат дрехи и аксесоари за снимките на продукцията.

Точно така, всеки чифт обувки Christian Louboutin, носени от Сара Джесика Паркър/Кари Брадшоу са били купени...

Във всеки случай, всички сезони на поредицата и двата последвали филма създадоха учебник по стил, за който ще се говори десетилетия наред (и поради тази причина с нетърпение очакваме вероятно последното продължение, което се снима в моментa в Ню Йорк) като роклята с вестникараски принт Christian Dior, създадена от Джон Галиано, розовата бална рокля на Oscar de la Renta, която Александър Петровски подарява на Кари в последния сезон, точно преди да заминат заедно за Париж. Или митичното винтидж палто за 200 долара (може би единствената дреха, която днес вече не е модерна), което Паркър носи на снимачната площадка два пъти. Всъщност Фийлд, много преди философията на устройчивото обличане на дреха повече от веднъж да се утвърди, никога не е искала актрисите да носят едно и също облекло по време на заснемането на целия сериал и филмите.


Christian Dior


Oscar de la Renta

Наясно сме, че тенденциите и революциите в модата от този период са отминали. Все пак се намираме в 20-те години на Третото хилядолетие и в ерата на социалните мрежи и Instagram, която е толкова далеч от тази на Кари, моден инфлуенсър във време, в което фотоапаритете все още имат важна роля. Трибют акаунтът @everyoutfitonsatc радва всички, които изпитват носталгия по най-известните необвързани мацки от Голямата ябълка, показвайки безбройните тоалети от стотици сцени, съветваме да го последвате! 

Нека се върнем на въпроса за милиони: кой е тоалетът от гардероба на Кари Брадшоу, който Сара Джесика Паркър обича повече от всеки друг? Изборът изглежда невъзможен, но получаваме отговора от самата актриса. В интервю за "Entertainment Weekly” тя разкрива, че визията, която харесва най-много, е тази от последния епизод на сериала. Става дума за тоалета с бяло елече и ментово зелена пола-пачка, комбинирана със златен блейзър: "Тази стилна комбинация е толкова романтична, деликатна и грациозна. С тази визия обиколих цял Париж“, обяснява актрисата.

Любопитно е, че знаем кой притежава този прекрасен тоалет сега и не, не е Паркър. Оригиналният костюм в момента се намира в гардероба на Ванеса Брайънт, съпругата на баскетболния шампион Коби, който почина през януари 2020 г.. Миналото лято в публикация в Instagram тя показа роклята до изображението на Кари Брадшоу. Тоалетът подарък е от нейния съпруг по случай 20-годишнината от сватбата им.

"Когато Тузара и Кари се събраха в Париж... Липсват ми бу-бу и милото ми момиче. Толкова се радвам, че днес намерих тази рокля. Скъпи, ти вдигна толкова високо нивото на нашата любов. Никоя любов не е като нашата ИСТИНСКА ЛЮБОВ“, пише Ванеса в публикацията. Накратко, наистина вълшебна рокля във всеки смисъл.

За да продължим да мечтаем, надничаме в гардероба на Кари и издирваме най-добрите тоалети, които носи в "Сексът и градът“ - в галерията горе са.

More All fashion