Следва

Гордън Рамзи се завръща за поредното разтърсващо глобално кулинарно приключение

Нов документален танцов филм за мъжествеността

След поредица от успешни проекти, талантливият режисьор и хореограф Коста Каракашян е на път да реализира новия си късометражен филм с премиера на есен.

 

People of art преди 2 години

SURRENDER е филм, който ще фокусира вниманието ни върху четирима от най-успешните и завладяващи мъже танцьори в България, комбинирайки авторските им изпълнения с документални разкази от първо лице. Филмът проследява личната връзка на всеки един от тях с танца и изследва как тя взаимодейства с идеята за мъжественост в българското общество.

Темата за мъжествеността при мъжете танцьори е пълна с клишета и митове, които професионалистите разбулват с лекота и откровено споделят своите лични емоции и преживявания пред камерата.

Документалната част от проекта е ръководена от Александър Цеков, творчески консултант на филма, който събира историите на танцьорите в серия откровени интервюта и съвместно с режисьора Коста Каракашян изгражда визуалното им представяне в лентата.

„SURRENDER е естествено продължение на работата ми досега, която комбинира танцовото кино с документалното и социалното. Този път ме вдъхновиха четирима изключителни танцьори от България, които са не само блестящи артисти, но и много интересни хора. Вълнувам се да срещнем публиката с тях, за да покажем историите и усилията, които стоят зад техните изпълнения." споделя Коста Каракашян.


Говори ми за ЛЮБОВ, Коста Каракашян


От продукцията за сега не издават имената на избраните танцьори, но обещават интересни локации и гореща лента, върху която вече кипи усилен труд.


Говори ми за ЛЮБОВ, Реми Тоин


Проектът е част от танцова трилогия BECOMING в рамките на програмата „Фокус: Кино танц", която се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура". Филмът е ко-продукция на Фондация „Човек с шапка" с артистичен директор Стефани Ханджийска, Grey Universe с изпълнителен продуцент Любомир Балабанов и Studio Karakashyan.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра